Πέρασε νικηφόρα από το City Ground και ανέβηκε στη δεύτερη θέση η Άρσεναλ
i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Πέρασε νικηφόρα από το City Ground και ανέβηκε στη δεύτερη θέση η Άρσεναλ

Δημήτρης Χούπης 23:28 - 30.01.2024

Η Άρσεναλ έφυγε με το «διπλό» από το City Ground επικρατώντας της Νότιγχαμ Φόρεστ με 2-1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League. Με αυτή τη νίκη οι «κανονιέρηδες» ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Φόρεστ είναι 16η. 

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Λονδίνου είχε το πάνω χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Φόρεστ. Το ποσοστό κατοχής στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα ήταν 82%-18% υπέρ των «κανονιέρηδων». Η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήταν στο 44' με τον Σάκα, ο οποίος έκανε ένα σουτ από ευνοϊκό σημείο, η μπάλα κόντραρε κάπου και πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε μπρος, ανεβάζοντας τον ρυθμό της και την πίεσή της. Αφού προειδοποίησε με τον Σακά και τον Ζεσούς, τελικά σκόραρε με τον Βραζιλιάνο φορ. Στο 65ο λεπτό ο Ζεσούς μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και από αρκετά δύσκολο σημείο έκανε το 1-0 για την Άρσεναλ

Επανάσταση στην Premier League: Ο VAR θα πρέπει να εξηγεί στον κόσμο στο γήπεδο τις αποφάσεις που λαμβάνει
PREMIER LEAGUE

22:23 - 30.01.2024

Επανάσταση στην Premier League: Ο VAR θα πρέπει να εξηγεί στον κόσμο στο γήπεδο τις αποφάσεις που λαμβάνει

Τα πάνω κάτω πάει να φέρει η Premier League στον τρόπο λειτουργίας του VAR. Οι διαιτητές θα καλούνται να εξηγούν τις αποφάσεις του VAR στους φιλάθλους που θα βρίσκονται στο γήπεδο.

Εφτά λεπτά μετά οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στην κόντρα, ο Ζεσούς έδωσε στον Σάκα κι αυτός με ένα διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. Στο 90ο λεπτό ο Αβονίγι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ