Η Νότιγχαμ «έπαθε» Ρεάλ και έκανε κάτι αδιανόητο απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Νότιγχαμ «έπαθε» Ρεάλ και έκανε κάτι αδιανόητο απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα

Κώστας Τόπας 08:19 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 04:04 - 15.05.2024

Μπορεί να υπέστη συνεχόμενες ήττες στην Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη σεζόν, αλλά η Νότιγχαμ Φόρεστ πέτυχε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Η ομάδα του Νούνο Εσιρίτο Σάντο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα – μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού– έδωσε μια αξιοπρεπή μάχη στη σύγκρουση της Κυριακής (28/04) στο «City Ground».

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ έβαλε μπροστά τους Πολίτες με μια κεφαλιά, πριν ο κορυφαίος σκόρερ της Premier LeagueΈρλινγκ Χάαλαντ, στείλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα για να νικήσει τον Βέλγο τερματοφύλακα, Ματζ Σελς, για το 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «Reds» δυσκολεύτηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2023/24, καταγράφοντας μόλις επτά νίκες από τις 35 πιθανές. Παρόλα αυτά, σημείωσαν δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι στην πρωταθλήτρια, Σίτι. Η Φόρεστ κατέγραψε περισσότερα σουτ και στα δύο παιχνίδια της στην Premier League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη σεζόν, καταγράφοντας 10 σουτ στο παιχνίδι της στο «Έτιχαντ» σε σύγκριση με τα επτά της Σίτι.

Ως αποτέλεσμα αυτού του άθλου, είναι μόνο η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που ξεπέρασε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας σε μια σεζόν κατά τη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του Ισπανού. Η άλλη ομάδα που πέτυχε ένα τέτοιο επίτευγμα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009/10.

«Ένα από τα πιο τρελά στατιστικά που έχω δει ποτέ», σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter για να συμπληρώσει ένας άλλος: «Αν αυτό το στατιστικό δεν συνοψίζει τη σεζόν, τότε δεν ξέρω τι κάνει».

Ένας τρίτος έγραψε: «Ο καλύτερος προπονητής και η καλύτερη αγγλική ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια ξεπέρασε εντός και εκτός έδρας την ίδια σεζόν εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ . Το ποδόσφαιρο δεν έχει νόημα μερικές φορές».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επαίνεσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το σφύριγμα της λήξης, χαρακτηρίζοντάς το «επικίνδυνο» παιχνίδι.

«Αν έχεις ποιοτική απόδοση, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αυτοί που είμαστε, είσαι πιο κοντά στο να κερδίζεις παιχνίδια», είπε. «Σήμερα ήταν το νόμισμα, το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο. Κατά τη διάρκεια 38 αγώνων και του πλήθους των παιχνιδιών που έχουμε, ήξερα ότι τα παιχνίδια θα ήταν έτσι. Αποκρίνονται καλά και αυτή τη στιγμή φυσικά η νίκη είναι το πιο σημαντικό».