Η «D-day» της Premier League: Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ τα δίνουν όλα για τον τίτλο

Φιλ Φόντεν

i

©mancity.com

Η «D-day» της Premier League: Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ τα δίνουν όλα για τον τίτλο

Κώστας Τόπας 10:02 - 28.04.2024

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ δίνουν κρίσιμες αναμετρήσεις την Κυριακή (28/04), μιας και πολλά μπορούν να κριθούν για την μάχη της κατάκτηση της Premier League.

Η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε τη μάχη για την Premier League, αλλά ο αγώνας για τον τίτλο συνεχίζεται μεταξύ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι. Καθώς η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, οι αγώνες αυτής της Κυριακής (28/04) θα είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όσον αφορά το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Η επίσκεψη στην Τότεναμ είναι το πιο περίπλοκο ματς στο υπόλοιπο της σεζόν για την ομάδα του Αρτέτα. Μια αποτυχία στο ντέρμπι θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να δώσει τον τίτλο της Premier League στο πιάτο της Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα ακόμη και με ένα παιχνίδι λιγότερο κερδίζοντας τον αγώνα της κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)
PREMIER LEAGUE

09:16 - 28.04.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)

Η ένταση μεταξύ Μοχάμεντ Σαλάχ και Γιούργκεν Κλοπ είναι το αποκορύφωμα των όσων βιώνει η Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία από τον Γερμανό τεχνικό.

Ο εφιάλτης του Αρτέτα

Το στάδιο «Tottenham Hotspur» είναι επίσης ένα από τα γήπεδα που έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες δυσκολίες για τον Μικέλ Αρτέτα από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Άρσεναλ. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχει παίξει στο γήπεδο, ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς μόνο σε μία περίπτωση, την περασμένη σεζόν όταν η ομάδα του επικράτησε με 2-0.

Τα άλλα τρία παιχνίδια έληξαν με ήττα για τους «κανονιέρηδες», με αποτέλεσμα να μην έχουν σκοράρει σε δύο από αυτά. Ένα πραγματικό τεστ (28/04, 16:00) για την ομάδα του Λονδίνου, η οποία θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει, με όλη την ομάδα διαθέσιμη. Η ομάδα του Ποστέκογλου, από την πλευρά της, έρχεται στο παιχνίδι αφού υπέστη βαριά ήττα κατά την επίσκεψή της στη Νιούκαστλ, με 4-0.

Η αμφιβολία του Χάαλαντ

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 18:30, η Μάντσεστερ Σίτι θα επιδιώξει να εδραιώσει την καλή της στιγμή στο πρωτάθλημα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ταλαιπωρήθηκε κόντρα στην Τσέλσι στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά εμφανίστηκε πλήρως αναρρωμένη ψυχικά και ποδοσφαιρικά απέναντι στην Μπράιτον, της οποίας επικράτησε με 4-0 με σόου του Φιλ Φόντεν.

Η μεγάλη αμφιβολία στην ομάδα των Πολιτών, βρίσκεται στην παρουσία του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός δεν έχει αγωνιστεί από τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω σωματικών προβλημάτων και επέστρεψε στις προπονήσεις με τον υπόλοιπο όμιλο αυτή την Παρασκευή. «Προτιμώ να τον έχω διαθέσιμο. Μίλησα μαζί του και λέει ότι αισθάνεται καλύτερα, δεν ξέρω», είπε ο Γκουαρντιόλα στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου για το αν ο φορ θα έχει λεπτά στον αγώνα κόντρα στη Νότιγχαμ.

Εξαλλος με το VAR ο Ποτσετίνο: «Εχει καταστρέψει την Premier League, είναι γελοίο»
PREMIER LEAGUE

08:34 - 28.04.2024

Εξαλλος με το VAR ο Ποτσετίνο: «Εχει καταστρέψει την Premier League, είναι γελοίο»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ισχυρίστηκε ότι το VAR έχει βλάψει την Premier League, αφού είδε να ακυρώνεται στις καθυστερήσεις το τρίτο γκολ που πέτυχε η ομάδα του κόντρα στην Άστον Βίλα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Όσο για την αντίπαλο της Μάντσεστερ Σίτι, η Νότιγχαμ Φόρεστ περνάει μια πολύ λεπτή στιγμή, με μόλις έναν βαθμό μπροστά από τη ζώνη του υποβιβασμού, αν και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους. Αν ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, είναι ότι η Κυριακή (28/04) είναι μια μέρα με κόκκινο χρώμα στη μάχη για την Premier League.