Εξαλλος με το VAR ο Ποτσετίνο: «Εχει καταστρέψει την Premier League, είναι γελοίο»

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

PRtScr

Εξαλλος με το VAR ο Ποτσετίνο: «Εχει καταστρέψει την Premier League, είναι γελοίο»

Κώστας Τόπας 08:34 - 28.04.2024

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ισχυρίστηκε ότι το VAR έχει βλάψει την Premier League, αφού είδε να ακυρώνεται στις καθυστερήσεις το τρίτο γκολ που πέτυχε η ομάδα του κόντρα στην Άστον Βίλα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Η Άστον Βίλα είχε τη νίκη στα χέρια της, αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά τελικά ήρθε ισόπαλη 2-2 κόντρα στην Τσέλσι, λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Για το οποίο η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ είδε δύο παίκτες της να τραυματίζονται στον αγώνα με τους «μπλε» και συγκεκριμένα τους Τίλεμανς και Μαρτίνες.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «μπλε» έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή, αλλά ο Όλσεν είπε «όχι» στον Πάλμερ. Ο Ντισασί ένα λεπτό μετά σκόραρε για την Τσέλσι αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ, έπειτα από παρέμβαση VAR.

Σοβαρός τραυματισμός για Τίλεμανς πριν τον Ολυμπιακό - Πρόβλημα και με Εμιλιάνο Μαρτίνες για την Άστον Βίλα
CONFERENCE LEAGUE

23:25 - 27.04.2024

Σοβαρός τραυματισμός για Τίλεμανς πριν τον Ολυμπιακό - Πρόβλημα και με Εμιλιάνο Μαρτίνες για την Άστον Βίλα

Δίχως τον Τίλεμανς φαίνεται πως θα αγωνιστεί η Άστον Βίλα κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού ο ίδιος αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό στο ματς με την Τσέλσι. Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει για τη ρεβανς ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, που επίσης βγήκε αναγκαστική αλλαγή.

«Δεν είμαι απογοητευμένος. Είμαι χαλαρός, είμαι ήρεμος, δεν θέλω να πω τίποτα κακό», ανέφερε αρχικά ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει το τρίτο γκολ των Λονδρέζων. Ωστόσο, ο τεχνικός της Τσέλσι μοιράστηκε τις σκέψεις του για την επίδραση που έχει το VAR σε κρίσιμες στιγμές σε αγώνες στην αγγλική κορυφαία κατηγορία.

«Όλοι όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα θα αισθάνονται απογοητευμένοι», είπε. «Είναι απίστευτο, είναι γελοίο, είναι δύσκολο να αποδεχτείς κάτι τέτοιο. Στον ημιτελικό του FA Cup πριν από δύο εβδομάδες ήταν χέρι και δεν ήταν πέναλτι και ο διαιτητής δεν έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ.

Το VAR έχει καταστρέψει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Έχει βλάψει την εικόνα. Οι παίκτες της Άστον Βίλα και οι οπαδοί δεν κατάλαβαν γιατί ακυρώθηκε το γκολ μας. Είπαν ότι ήταν φάουλ και αν δείτε την φάση τι συνέβη αν πάμε σε κάθε φάση όπως αυτή, θα είναι φάουλ και δεν θα τελειώναμε το παιχνίδι με 11 παίκτες.

Μπορούμε να μιλήσουμε για απόδοση, μπορούμε να μιλήσουμε για θέση, μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο, αλλά αυτού του είδους οι αποφάσεις βλάπτουν τα παιχνίδια».

Ο Αργεντινός τεχνικός επαίνεσε το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του απέναντι σε μια «καλή ομάδα» όπως η Άστον Βίλα, η οποία απέχει πλέον επτά βαθμούς από την πέμπτη Τότεναμ στον πίνακα της Premier League.

«Το να έρθω εδώ και να παίξω την Άστον Βίλα, μια άλλη ομάδα που αγωνίζεται για την πρώτη τετράδα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας, οι παίκτες ήταν καλοί. Πιστεύω ότι αυτό περιμέναμε και σήμερα ήταν μια ευκαιρία απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Άστον Βίλα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε, η επικεφαλίδα θα είναι το ακυρωμένο γκολ στο τελευταίο λεπτό», κατέληξε ο Ποτσετίνο.

Το γκολ που ακυρώθηκε μειώνει τις ελπίδες της Τσέλσι να φτάσει σε μία θέση που οδηγεί τη νέα σεζόν στο Europa League. Πλέον, οι «μπλε» βρίσκονται έξι βαθμούς κάτω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έκτη θέση, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ.