Με μπαλάρα και Άντονι πέρασε από το Νότιγχαμ η Γιουνάιτεντ και «κλειδώνει» τετράδα!

Θέλει να παραχωρήσει τους Σάντσο και Άντονι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

© Getty Images

Με μπαλάρα και Άντονι πέρασε από το Νότιγχαμ η Γιουνάιτεντ και «κλειδώνει» τετράδα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:29 - 16.04.2023

Με τον Άντονι να έχει γκολ και ασίστ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε μόνο 2-0 στο Νότιγχαμ της Φόρεστ και πλέον απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της τετράδας και του Champions League.

Σε κάθε ερωτηματικό στην επικίνδυνη έξοδό της στο Νότιγχαμ απάντησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σε μια έδρα που έχασαν βαθμούς, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 2-0.

Παρά την κόπωση από τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στη Σεβίλλη, αλλά και τις πολλές απουσίες με κυριότερες των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών, Μαρτίνες και Βαράν, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση και με πρωταγωνιστή τον Άντονι που είχε γκολ και ασίστ πήρε ένα σημαντικό τρίποντο που της δίνει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της τετράδας που οδηγεί στο Champions League.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, που παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 32’, όταν ο Μαρσιάλ νικήθηκε αρχικά από τον Κέιλορ Νάβας, αλλά στην επιστροφή δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Οι παίκτες του Ολλανδού τεχνικού όχι μόνο δεν κάθισαν σε αυτό το προβάδισμα, αλλά συνέχιζαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, ο Κέιλορ Νάβας ήταν εκπληκτικός πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Μπρούνο Φερνάντες και Έρικσεν, όμως δεν είχε απάντηση στη φάση του 76’.

Η Γιουνάιτεντ με τους Καζεμίρο, Μπρούνο Φερνάντες και Άντονι έκρυψε την μπάλα και ο Βραζιλιάνος με μια μαγική πάσα βρήκε τον Νταλότ, που αν και αριστερός μπακ βρέθηκε σε θέση… φορ και με δεξί πλασέ νίκησε τον Κοσταρικανό γκολκίπερ.

Με αυτή τη νίκη, η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύθηκε τη χθεσινή ήττα της Νιούκαστλ από την Άστον Βίλα και είναι μόνη στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς διαφορά ενώ έχοντας και ματς λιγότερο, βρίσκεται στο +6 από την πέμπτη Τότεναμ.

Σε ό,τι αφορά στη Νότιγχαμ, παρέμεινε εντός ζώνης υποβιβασμού με 27 βαθμούς, με την Έβερτον που έχει τους ίδιους πόντους να υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.