Πήρε το «εξάποντο» παραμονής η Φόρεστ, 1-0 τη Λιντς

Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπρέναν Τζόνσον

i

Μπρέναν Τζόνσον / © Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Πήρε το «εξάποντο» παραμονής η Φόρεστ, 1-0 τη Λιντς

Sportal newsroom 18:13 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 05.02.2023

Χάρη σε τέρμα του Μπρέναν Τζόνσον (13’) η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε πολύτιμη νίκη απέναντι στη Λιντς. Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας.

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Premier League πραγματοποίησε η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι παίκτες Στιβ Κούπερ επικράτησαν 1-0 της Λιντς, καταφέρνοντας εκτός των άλλων και ένα σημαντικό «χτύπημα» σε μια ομάδα που επίσης παλεύει για τη σωτηρία.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να σημειώσει δυο συναπτές εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ παρέμεινε αήττητη στο «Σίτι Γκράουντ» για έβδομο σερί παιχνίδι της Premier League.

Σε ένα ματς που από πλευράς θεάματος δεν έδωσε κάτι το ιδιαίτερο, η Φόρεστ είχε την τύχη να προηγηθεί ουσιαστικά στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Ο Γκιμπς-Γουάιτ, εκτελώντας φάουλ από δεξιά, «γέμισε» προς την περιοχή της Λιντς, οι αμυντικοί της οποίας απέτυχαν να «καθαρίσουν» τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μπρέναν Τζόνσον, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μελιέ, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 13'.

Από εκεί και πέρα, χρειάστηκαν ορισμένες καλές επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας προκειμένου να διατηρήσουν οι γηπεδούχοι του «τρίποντο» ως το φινάλε. Στο ντεμπούτο του με τη Φόρεστ, ο τερματοφύλακας από την Κόστα Ρίκα έδειξε πως με την πείρα του μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος, σταματώντας τον Έιλινγκ σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος (35’, 39’) στις καλύτερες στιγμές που είχε η Λιντς.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο ήταν προβληματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ουσιαστικούς κινδύνους για την εστία του Νάβας. Η ομάδα του Τσέσι Μαρς εμφάνισε ξανά προβληματικό πρόσωπο μακριά από το «Έλαντ Ρόουντ». Εκτός έδρας έχει συλλέξει μόνος πέντε βαθμούς, συγκομιδή που είναι η χειρότερη μαζί με αυτή της Μπόρνμουθ.