Ο Κλάτενμπεργκ έσπασε τη σιωπή του και εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων

Ο Κλάτενμπεργκ έσπασε τη σιωπή του και εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων

Κώστας Τόπας 10:54 - 22.04.2024

Ο σύμβουλος διαιτησίας της Νότιγχαμ Φόρεστ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έσπασε τη σιωπή του μετά την επίθεση που δέχθηκε μετά την ήττα των «Reds» με 2-0 από την Έβερτον.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα στη μάχη κατά του υποβιβασμού μετά τα γκολ των Ιντρίσα Γκαϊέ και Ντουάιτ ΜακΝιλ στο «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο δεν σημείωσε ούτε ένα σουτ στο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα.

Αλλά όλη η εστίαση μετά το παιχνίδι ήταν σε πολλές αποφάσεις του διαιτητή, καθώς και σε ένα αξιοσημείωτο tweet από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία εξέφρασε τα πολλά παράπονα που είχε από τη διαιτησία του αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως δεν τους δόθηκαν τρία πέναλτι, ενώ τόνισε πως θα δουν πλέον τις επιλογές τους για τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Σφοδρή επίθεση από Γκάρι Νέβιλ σε Κλάτενμπεργκ: «Πρέπει να παραιτηθεί, είναι σαν δήλωση συμμορίας» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:27 - 22.04.2024

Σφοδρή επίθεση από Γκάρι Νέβιλ σε Κλάτενμπεργκ: «Πρέπει να παραιτηθεί, είναι σαν δήλωση συμμορίας» (vid)

Ο Γκάρι Νέβιλ ζήτησε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως αναλυτής διαιτητή της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την δήλωση του συλλόγου έπειτα την ήττα τους από την Έβερτον.

Η Φόρεστ θεώρησε ότι έπρεπε να είχε κερδίσει τρία πέναλτι, όλα για περιστατικά που αφορούσαν τον αμυντικό της Έβερτον, Άσλεϊ Γιανγκ.

«Τρεις κακές αποφάσεις. Τρία πέναλτι δεν μας δόθηκαν , το οποίο είναι τελείως απαράδεκτο. Προειδοποιήσαμε την PGMOL ότι ο VAR είναι οπαδός της Λούτον πριν από το παιχνίδι και εκείνοι δεν τον άλλαξαν. Η υπομονή μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Η Νότιγχαμ θα εξετάσει πλέον τις επιλογές τις από εδώ και πέρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η PGMOL δεν έχει σχολιάσει ακόμη το tweet της Φόρεστ, αν και το «Athletic» ισχυρίζεται ότι ο σύλλογος εξετάζει νομικές ενέργειες κατά του διαιτητικού οργάνου. Εκτιμάται ότι η ανάρτηση έγινε από την οικογένεια του ιδιοκτήτη, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την άλλη, ο Γκάρι Νέβιλ ζήτησε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως αναλυτής διαιτητή της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την δήλωση του συλλόγου έπειτα την ήττα τους από την Έβερτον.

Από την πλευρά του, ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε στο περιστατικό στη στήλη του στην «Daily Mail» και κατηγόρησε τον Τέιλορ, τον Άτγουελ και την υπόλοιπη ομάδα διαιτησίας για τις αποφάσεις τους, καθώς και την PGMOL. Επιπλέον, δεν καταδίκασε την Φόρεστ για την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους αξιωματούχους.

«Αυτές οι καταστάσεις ήταν ακριβώς ο λόγος που η τεχνολογία βίντεο εισήχθη στην Premier League και ωστόσο, ο Άτγουελ δεν έστειλε τον Τέιλορ στην οθόνη του. Ήταν ένα χατ-τρικ με φωνές από τη διαιτητική ομάδα και, δυστυχώς για την Φόρεστ, μια συνέχεια μιας άδικης τάσης που εμπόδισε τον αγώνα επιβίωσης.

Θα έχετε δει τη δήλωση που κυκλοφόρησε ο σύλλογος - πώς ήρθε σε επαφή η PGMOL για να προειδοποιήσει ότι δεν ήταν κατάλληλο για έναν οπαδό της Λούτον όπως ο Άτγουελ να παίξει έναν τόσο κεντρικό ρόλο σε έναν τεράστιο αγώνα που θα είχε αντίκτυπο στην κούρσα του υποβιβασμού.

Σίγουρα, δεν θα διακινδύνευα αυτή την κατάσταση αν ήμουν επικεφαλής των διαιτητών και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η PGMOL είχε απλώς κάνει πιο έξυπνα ραντεβού. Οι διαιτητές δεν κάνουν λάθη εσκεμμένα, αλλά αυτό ήταν απίστευτο να το δεις. Γιατί ο Άτγουελ δεν έστειλε τον Τέιλορ στο μόνιτορ, μόνο αυτός θα ξέρει».