ΑΜΚ ύψους 46 εκατ. ευρώ κάλυψε εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

©intime

ΑΜΚ ύψους 46 εκατ. ευρώ κάλυψε εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Sportal newsroom 20:10 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 02.03.2023

Σε μία σημαντική οικονομική κίνηση προέβη ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μετέτρεψε τα χρέη ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδία κεφάλαια για την ομάδα.

Σε μία σημαντική οικονομική κίνηση για την Νότιγχαμ Φόρεστ προέβη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κάλυψε εξ ολοκλήρου την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τον αγγλικό σύλλογο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας -και του Ολυμπιακού- έκανε μετατροπή των χρεών σε ίδια κεφάλαια για τη Φόρεστ. Αυτή η κίνηση βοήθησε προφανώς και στην ανακούφιση του συλλόγου από την οικονομική επιβάρυνση που είχε περιέλθει. 

«Η μετατροπή αυτή επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Μαρινάκη για τη συνεχή ανάπτυξη και τη μελλοντική επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ. Η κίνηση αποτελεί μέρος της διαδικασίας οικονομικής λογιστικής του συλλόγου για τους λογαριασμούς του 2021/22. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας έχουν υποβληθεί στο Companies House.

Αυτό ακολουθεί παρόμοια μετατροπή χρέους £12 εκατ. σε ίδια κεφάλαια το προηγούμενο έτος και άνω των £20 εκατ. το προηγούμενο έτος», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Φόρεστ. 

Η ομάδα του City Ground αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς. Παρόλα αυτά δεν έχει γλιτώσει από το θέμα του υποβιβασμού, καθώς βρίσκονται μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη επικίνδυνη ζώνη. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Στιβ Κούπερ γνώρισε βαριά ήττα από τη Γουέστ Χαμ με 4-0, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την Έβερτον