Νότιγχαμ για την τραγωδία της Θύρας 7: «Δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Νότιγχαμ για την τραγωδία της Θύρας 7: «Δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Η 8η μέρα του Φλεβάρη θα είναι πάντα μια δυσάρεστη ημέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού και τον ελληνικό αθλητισμό λόγω της τραγωδίας της Θύρας 7. Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν ξέχασε τα θύματα αυτής της τραγικής μέρας και τα τίμησε με ανάρτησή της.

Συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Στις 8/2/1981, στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν με 6-0, ωστόσο η χαρά κράτησε λίγο καθώς 21 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να βγουν από την Θύρα 7 προκειμένου να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη.

Τη μνήμη των θυμάτων δε ξέχασε η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία με ανάρτηση της είπε συλλυπητήρια στον Ολυμπιακό και τις οικογένειες των θυμάτων. Στην ανάρτησή της, η αγγλική ομάδα ανέφερε: «Οι σκέψεις μας είναι με τον Ολυμπιακό και τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους 43 χρόνια πριν στην τραγωδία του Γεώργιος Καραϊσκάκης».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }