Η ραψωδία ενός αδικημένου: ο Γερεμέγεφ «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο

Η ραψωδία ενός αδικημένου: ο Γερεμέγεφ «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:59 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:27 - 21.12.2023

Ο ξεχασμένος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ σε οχτώ λεπτά, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 3-0 επί του ΝΠΣ Βόλου. Ο Αράο σκόραρε το 2-0, ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και για τον Τσοκάι.

Ένας ποδοσφαιριστήςο οποίος έχει αδικηθεί όσο κανείς άλλος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και τον Σέρβο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο! Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ήρθε από τον πάγκο στο 61’ και με δύο γκολ σε οχτώ λεπτά, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 3-0 επί του ΝΠΣ Βόλου. Συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση τριών βαθμών που ήταν πιο αναγκαίοι από ποτέ στη φετινή σεζόν...

Ο Παναθηναϊκός δεν απέδωσε καλά στη Μαγνησία, σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς να έχει ευκαιρίες και διόγκωσε την ανησυχία... Πράγματι, μέχρι την είσοδο του Γερεμέγεφ, οι μεσοεπιθετικοί του Τριφυλλιού δεν είχαν προβληματίσει τον Κόστιτς.

Μόλις πέρασε στο ματς ο Γερεμέγεφ, ο Ιωαννίδης απελευθερώθηκε ως δεύτερος επιθετικός και με μία εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Σουηδό στον κενό χώρο. Εκείνος άδειασε τον αντίπαλο του και με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε το 0-1 στο 64’.

Σειρά πήρε έπειτα μία συνεργασία... σάμπα, δύο λεπτά αργότερα. Στο 66’, ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Αράο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. 

Το ένα γκολ δεν ήταν αρκετό για τον Σουηδό στράικερ, ο οποίος ήθελε να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον. Στο 72’ ο Κώτσιρας μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σέντραρε, ο Γερεμέγεφ με ένα κοντρόλ έκανε ψαλίδι, στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κόστιτς. Με τον 28χρονο στράικερ να πανηγυρίζει με μία μεγάλη υπόκλιση...

Ο Βόλος υποτάχτηκε στη μοίρα του, περίμενε απλώς τη λήξη και ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για χατ-τρικ. Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο αμυντικό πλάνο, επιθετικά δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου και μόλις δέχτηκαν γκολ, κατέρρευσαν. Δεν εκμεταλλεύτηκαν έτσι την κακή κατάσταση των «πράσινων» και δεν συνέχισαν την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων.

Ο MVP: Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός επιθετικός έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος και με τις επιδόσεις του, εκθέτει τον Γιοβάνοβιτς για τη διαχείριση του. Τρεις συμμετοχές με τέσσερα γκολ, σε λίγο περισσότερα από λεπτά συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γρήγορο δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού από τον Αράο. Γιατί ο φετινός ασταθής και εύθραυστος Παναθηναϊκός δεν νιώθει σίγουρος με ένα γκολ, οπότε το 2-0 «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άνχελ Λόπεθ έμοιαζε να έχει μόνο αμυντικό πλάνο και όχι επιθετικό, για να αξιοποιήσει τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Μοιραία, το πλήρωσε. Ο Γιοβάνοβιτς είδε πως μπορεί να πάρει λύσεις από το βάθος του ρόστερ του και αναγκαστικά, θα μοιράσει διαφορετικά τον χρόνο στους παίκτες του Τριφυλλιού.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις και προσπάθησε να μην σφυρίζει πολύ, για να αφήνει τον ρυθμό. Δεν ήταν αυστηρός με τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά μπόρεσε να αποφύγει τις εντάσεις. 

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας (68’ Κίτσος), Σιέλης (68’ Κουέντιν), Καλογερόπουλος, Ασλανίδης, Τσοκάνης (63’ Μεταξάς), Άλχο, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραϊτης (80’ Μπερτόλιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γεντβάι), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61’ Ζέκα), Βιλένα (81’ Τσοκάι), Μπερνάρ (76’ Κλάινχαϊσλερ), Παλάσιος, Μαντσίνι (61’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης