Νταμπράουσκας: «Κανείς δεν θα πάρει κανένα βαθμό εύκολα στο Γεντί Κουλέ»

Βάλντας Νταμπράουσκας

i

© intime

Νταμπράουσκας: «Κανείς δεν θα πάρει κανένα βαθμό εύκολα στο Γεντί Κουλέ»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για το επερχόμενο ματς του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι συμπλήρωσε έναν χρόνο στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι κάτοικος Κρήτης για έναν χρόνο. Ο 46χρονος Λιθουανός τεχνικός ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ στις 25/10/22. Διαδέχθηκε τον Νίκο Νιόπλια και κατέφερε να φέρει μία ισορροπία στην ομάδα. Οι Κρητικοί έκλεισαν την περασμένη σεζόν θετικά, αφού έκαναν εξαιρετική πορεία στα playout και φέτος δείχνουν ικανοί να μπουν στην εξάδα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο προπονητής των Κρητικών μίλησε με τους ρεπόρτερ του συλλόγου για το επερχόμενο δύσκολο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό κι όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου στον πάγκο του ΟΦΗ: «Είναι κάπως δύσκολο να πεις για αυτά τα αισθήματα ιδιαίτερα μετά το τελευταίο παιχνίδι. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και όχι χαρούμενοι γιατί δεν μπορέσαμε να βγούμε από αυτή την «τρύπα». Γιατί όταν λες ότι η βελτίωση έχει έρθει μετά από έναν χρόνο και έχει γίνει καλή δουλειά, το κλίμα γίνεται τελείως διαφορετικό και το νιώθω γυρνώντας στο Ηράκλειο, συναντώντας ανθρώπους. Θυμάμαι πέρυσι πως ήταν όταν ήρθα. Πήγαμε στην Αγία Πελαγία και ένα παιδί ήρθε και με ρώτησε αν θα πάμε καλά ή αν θα υποβιβαστούμε και του είπα, «μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να υποβιβαστούμε», αλλά τώρα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές. 

Δεν μιλάμε πλέον για υποβιβασμό, αλλά για μεγάλα όνειρα και είμαστε απογοητευμένοι που στην αρχή της χρονιάς έχουμε σπαταλήσει καλές ευκαιρίες για να βάλουμε τους εαυτούς τους σε μία καλύτερη θέση. Αλλά χρειάζεται κάποιο χρόνο για να βγεις από τη μάχη της παραμονής και να βάλεις τον εαυτό σου στο μέσο της βαθμολογίας και έπειτα ακόμα περισσότερο χρόνο για να βρεθείς σε μία θέση οπού θα παλέψεις για κάτι μεγάλο. Οπότε θέλω να σκέφτομαι πως πρέπει να εμπιστευτούμε τη διαδικασία. Φυσικά και πρέπει να βελτιωθούμε. Όλοι μπορούμε να το δούμε και όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσουμε μαζί και την ίδια δουλειά, τελικά θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Πάντα προσπαθούμε να δημιουργούμε αυτή την αίσθηση, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Πήγαμε στην Κηφισιά και ξέραμε πως μπορούμε να κερδίσουμε και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Είχαμε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντίκο και τον Φελίπε, αλλά χρειάζεσαι εκείνο το γκολ, το οποίο δεν ήρθε. Ο Ολυμπιακός θα έρθει για τους τρεις βαθμούς. 

Είναι υποχρεωμένος να το κάνει, γιατί είναι τέτοια ομάδα, είναι πρωταθλητές πάρα πολλές φορές σε αυτή τη χώρα και τώρα παλεύουν να είναι πρωταθλητές ξανά. Όλοι ξέρουν πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις, μπορείς να χάσεις, αλλά κανείς δεν θα πάρει κανένα βαθμό εύκολα σε αυτό το γήπεδο».