Διεκδικεί τρόπαιο ακόμα και μέσα από τη φυλακή ο Ντάνι Άλβες

Ντάνι Άλβες

i

Ντάνι Άλβες/©Khalil Bashar/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Διεκδικεί τρόπαιο ακόμα και μέσα από τη φυλακή ο Ντάνι Άλβες

Κώστας Τσιακλής 09:43 - 12.04.2023

Ο Ντάνι Άλβες είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος αν και βρίσκεται μέσα στη φυλακή, πιθανόν να έχει ακόμα μια ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του. Άλλωστε ο πρώην διεθνής μπακ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα η RFEF θα διοργανώσει ένα τουρνουά με τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα και ο Ντάνι Άλβες πιθανόν να δώσει το παρών του σε αυτό αν δεν αθωωθεί από τη δικαιοσύνη. Η διοργάνωση αυτή στοχεύει στην προώθηση της επανένταξης μέσω του αθλητισμού και αναπτύσσεται από την Ομοσπονδία, μέσω της δέσμευσής της για κοινωνική ευθύνη και από τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, οι κρατούμενοι εκπαιδεύονται επίσης ώστε να μπορούν να έχουν γνώσεις σε επίπεδο προπονητών και διοργανώνονται συζητήσεις κινήτρων στις διάφορες φυλακές, που δίνονται από πρώην διεθνείς παίκτες.

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος μιας 23χρονης γυναίκας. Το σχετικό περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου στο νυχτερινό κέντρο Sutton στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC, το συμβάν σημειώθηκε εντός του νυχτερινού κέντρου, με τον Βραζιλιάνο μπακ να βάζει το χέρι του στα εσώρουχα της γυναίκας.

Τελικά, ο 39χρονος άσος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση και οι Αρχές τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Δημοτικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπως αναφέρει η «El Mundo». Εκεί θα βρεθεί ενώπιον του δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει την τύχη του, για όσο η υπόθεση ερευνάται από τα αρμόδια όργανα. Αν και αρχικά ο Ντάνι Άλβες είχε αρνηθεί τις κατηγορίες τελικά φαίνεται να παραδέχθηκε ότι υπήρξε επαφή με την 23χρονη κοπέλα στο νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης ωστόσο ανέφερε ότι όλα έγιναν με την συγκατάθεσή της.

Πάντως ο Ντάνι Άλβες δεν θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα κατακτήσει κάποιο τουρνουά ενώ είναι στη φυλακή καθώς το είχε κάνει στο παρελθόν ο Ροναλντίνιο που βρισκόταν κρατούμενος στην Παραγουάη.