Η Πούμας απαιτεί από τον Ντάνι Άλβες αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ

Ντάνι Άλβες

i

Ντάνι Άλβες/©Khalil Bashar/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Η Πούμας απαιτεί από τον Ντάνι Άλβες αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 10:59 - 02.02.2023

Στα άκρα φαίνεται πως είναι οι σχέσεις της Πούμας με τον Ντάνι Άλβες, καθώς η βραζιλιάνικη ομάδα ζητάει αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τον πρώην μπακ της.

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη και από τότε βρίσκεται σε προσωρινή φυλάκιση χωρίς εγγύηση, κατηγορούμενος για φερόμενη σεξουαλική επίθεση.

Εκείνη τη μέρα, η Πούμας, ο σύλλογος στον οποίο άνηκε ο Ντάνι Άλβες, έστειλε στον Βραζιλιάνο ένα email ανακοινώνοντας τη λύση της συνεργασίας τους και τον ειδοποιούσε για το αίτημα αποζημίωσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντάνι Άλβες υπερασπίζεται τον εαυτό του: «Εχω περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις και δεν φοβάμαι τίποτα»
REST OF THE WORLD

12:46 - 30.01.2023

Ο Ντάνι Άλβες υπερασπίζεται τον εαυτό του: «Εχω περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις και δεν φοβάμαι τίποτα»

Ο Ντάνι Άλβες μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή, ωστόσο παραμένει αισιόδοξος για την αποφυλάκισή του, μιας και όπως τόνισε έχει περάσει και χειρότερα...

Η απόφαση της βραζιλιάνικης ομάδας βασίζεται στη ρήτρα με την οποία κάθε παίκτης τιμωρείται για τη συμμετοχή του σε υποθέσεις ντόπινγκ, σε οποιοδήποτε σκάνδαλο δημοσιοποιηθεί, ή σε κάθε πράξη που θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας.

Στην Πούμας θεωρούν ότι με την κατηγορία του για βιασμό ο Ντάνι Άλβες παραβίασε τη ρήτρα και ως εκ τούτου, απαιτεί οικονομική αποζημίωση.

«Για πολύ σοβαρές παραβάσεις από τον ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στη δέκατη τέταρτη και δέκατη πέμπτη ρήτρα του συμβολαίου, ο παίκτης υποχρεούται ανεπανόρθωτα να επιστρέψει στον σύλλογο την καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται στο δέκατο πέμπτο άρθρο του συμβολαίου, στο ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, απαλλαγμένα από κάθε φόρο ή παρακράτηση», υπερασπίζεται η Πούμας σε επιστολή στην οποία είχε πρόσβαση η UOL.

Μάλιστα, η Πούμας απειλεί τον Ντάνι Άλβες ότι θα καταφύγει στη FIFA εάν δεν πληρώσει την αποζημίωση του: «Η Πούμας διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες ενώπιον της FIFA και/ή σε οποιαδήποτε άλλη σχετική και αρμόδια δικαιοδοσία, για να διεκδικήσει αποζημίωση, όπως συμφωνήθηκε στο όρους».