Η πρώτη συνέντευξη του Ντάνι Άλβες μέσα από τη φυλακή: «Μέχρι στιγμής η ιστορία έχει αποδοθεί πολύ τρομακτικά»

Ντάνι Άλβες

i

Ντάνι Άλβες/©Khalil Bashar/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Η πρώτη συνέντευξη του Ντάνι Άλβες μέσα από τη φυλακή: «Μέχρι στιγμής η ιστορία έχει αποδοθεί πολύ τρομακτικά»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:20 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 21.06.2023

Ο Ντάνι Άλβες έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή και μίλησε για όλους και για όλα.

Σε φυλακή της Καταλονίας εξακολουθεί να κρατείται ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 23χρονης γυναίκας τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 έως 10 ετών. Για πρώτη φορά μέσα στη φυλακή, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κι όχι μόνο, αποφάσισε να μιλήσει στην εφημερίδα Vanguardia, με σκοπό να σχολιάσει όσα ακούγονται και να αναφέρει τη δική του εκδοχή.

«Αποφάσισα να δώσω αυτή τη συνέντευξη, την πρώτη από τη στιγμή που μπήκα εδώ, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι σκέφτομαι. Ας μάθουν την ιστορία από την εμπειρία μου εκείνο το πρωινό, σε εκείνο το μπάνιο. Μέχρι στιγμής η ιστορία έχει αποδοθεί πολύ τρομακτικά, με φόβο και τρόμο, το οποίο δεν έχει να κάνει με αυτό που συνέβη ούτε με αυτό που έκανα», ανέφερε αρχικά ο Ντάνι Άλβες.

«Όλα όσα έγιναν εκεί τα γνωρίζω μόνο εγώ κι αυτή. Εκείνο το πρωινό, η γυναίκα με την οποία έχω το ζήτημα βγήκε από το μπάνιο πίσω από εμένα. Κάθισα στο τραπέζι μου για λίγο. Όχι για πολύ, διότι ήταν αργά. Ήμουν με τον φίλο μου, τον Μπρούνο και άλλοι άνθρωποι με πλησίασαν πριν φύγω. Όταν άφησα τη ντίσκο από τον διάδρομο εξόδου, είδα από τις φωτογραφίες ότι πέρασα δίπλα από το σημείο που έκλαιγε η γυναίκα. 

Δεν την είδα. Αν την έβλεπα να κλαίει, θα σταματούσα να ρωτήσω τι συνέβη. Και εκείνη τη στιγμή, αν κάποιος από το μαγαζί μου έλεγε να περιμένω επειδή μια νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκα σεξουαλικά, δεν θα πήγαινα σπίτι».

Σε ότι αφορά τον λόγο για τον οποίον αποφάσισε να μιλήσει: «Έπρεπε να απολογηθώ στο μοναδικό άτομο στο οποίο το οφείλω, τη σύζυγό μου, Τζοάνα Σανς, την γυναίκα που παντρεύτηκα οκτώ χρόνια πριν, με την οποία είμαι ακόμα παντρεμένος και ελπίζω να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου. Της απολογήθηκα ήδη, προσωπικά, στη φυλακή, αλλά πρέπει να το κάνω δημόσια γιατί η ιστορία έχει δει το φως της δημοσιότητας και το αξίζει. Ήταν, είναι και θα είναι πολύ δύσκολες μέρες γι' αυτή».