Το φθινόπωρο η δίκη του Ντάνι Άλβες, κινδυνεύει με 4-12 χρόνια φυλάκισης ο Βραζιλιάνος

Ντάνι Άλβες

i

Ντάνι Άλβες/©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Το φθινόπωρο η δίκη του Ντάνι Άλβες, κινδυνεύει με 4-12 χρόνια φυλάκισης ο Βραζιλιάνος

Κώστας Τόπας 09:26 - 19.06.2023

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Ντάνι Άλβες που κατηγορείται για βιασμό θα διεξαχθεί το προσεχές Φθινόπωρο, με τον 40χρονο Βραζιλιάνο να κινδυνεύει με 4-12 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση του φερόμενου βιασμού του Ντάνι Άλβες σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης, στις 30 Δεκεμβρίου, απέχει πολύ από το να εξιχνιαστεί. Μάλιστα, οι συνεχείς υπερασπίσεις της νομικής ομάδας του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα δεν πετυχαίνουν και η εκδοχή της νεαρής κοπέλας διατηρείται. Μέρα με τη μέρα είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή, όπως η ημερομηνία που ορίστηκε για τη δίκη του Βραζιλιάνου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την έφεση υπεράσπισης από την πλευρά του Ντάνι Άλβες, που ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Βραζιλιάνου να βγει από τη φυλακή.

Αυτή είναι η ημερομηνία της δίκης του Ντάνι Άλβες

Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση του Άλβες δήλωσε ότι ο παίκτης «έχει ένα σχέδιο ζωής» στην Ισπανία και τη Βαρκελώνη, αφού τα παιδιά του, για παράδειγμα, είναι εγγεγραμμένα στο σχολείο της Βαρκελώνης, όλες οι προσπάθειες έχουν εκδιωχθεί από το δικαστήριο. «Παρόλο που ήταν εγγεγραμμένος, δεν είχε συγγενείς στην Ισπανία εκτός από τη σύζυγό του και αυτό δημιούργησε σοβαρές αμφιβολίες για τις ρίζες του », μπορεί να διαβαστεί. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει το El Periódico, η «υπόθεση Ντάνι Άλβες» γνωρίζει ήδη την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η δίκη.

Ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή Μπράιανς 2, αφού του απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές υπεράσπισης από τους δικηγόρους του και η δίκη θα διεξαχθεί το επόμενο φθινόπωρο. Ελλείψει καθορισμού της ακριβούς ημερομηνίας, αυτό θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2023.

Τι ποινή αντιμετωπίζει ο Βραζιλιάνος;

Ο Ντάνι Άλβες αντιμετωπίζει ένα υποτιθέμενο έγκλημα σεξουαλικής επίθεσης. Στις 7 Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος για την Εγγύηση της Σεξουαλικής Ελευθερίας. Αυτός ο νόμος θέτει τη συναίνεση του θύματος στο επίκεντρο του ζητήματος και μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή από 6 έως 12 χρόνια.