Νταρίντα: «Υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, αλλά ο πρόεδρος δεν αποδέχθηκε τους όρους»

Βλαντιμίρ Νταρίντα

i

©Intime

Νταρίντα: «Υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, αλλά ο πρόεδρος δεν αποδέχθηκε τους όρους»

Κώστας Τόπας 13:15 - 24.01.2024

Μιλώντας στο γερμανικό «kicker», ο μέσος του Άρη, Βλαντιμίρ Νταρίντα μίλησε για την πορεία του στην Ελλάδα, την πρόκριση της ομάδας του στο Κύπελλο αλλά και για το ενδιαφέρον που είχε δείξει η ΑΕΚ για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Βλαντιμίρ Νταρίντα υπέγραψε στον Άρη κι αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του έως τώρα, έχοντας καταγράψει 46 εμφανίσεις με απολογισμό επτά γκολ και ισάριθμες ασίστ από την ημέρα που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. 

Πριν όμως από τον Άρη, ο 33χρονος Τσέχος μέσος αγωνιζόταν στη Γερμανία και συγκεκριμένα για την Φράιμπουργκ και την Χέρτα. Ετσι, ο Νταρίντα μίλησε στο γερμανικό Μέσο «kicker» για τις πρώτες του εμπειρίες στην Ελλάδα, την πορεία της ομάδας του έως τώρα, την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, αλλά και για το ενδιαφέρον που είχε προκύψει από την ΑΕΚ για την απόκτηση του περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν χρειάζεται να τρέχει τόσο στα παιχνίδια όσο έκανε παλαιότερα στη Γερμανία, εκεί όπου ακόμα και σήμερα κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε έναν αγώνα (14,65 χλμ.): «Ναι, είναι αρκετά απαραίτητο. Μέσα από τον κανονιή διάρκεια του πρωταθλήματος και τα Play Offs, οι πέντε ή έξι κορυφαίες ομάδες παίζουν μεταξύ τους τουλάχιστον τέσσερις φορές τη σεζόν. Αυτό το κάνει τουλάχιστον 20 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Οι κορυφαίες ομάδες εδώ παίζουν πολύ καλό επιθετικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα δεν καταγράφει ακριβώς αριθμούς τρεξίματος, αλλά το προσωπικό και οι αναλυτές μας συλλέγουν τις μετρήσεις με τα GPS μας. Πάντα λένε ότι ο προπονητής πρέπει να με ξεκινάει και να μην με αντικαθιστά γιατί αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος της ομάδας μας είναι υψηλότερος».

Για την πορεία του έως τώρα στα ελληνικά γήπεδα: «Μπήκα καλά στην ομάδα από την αρχή. Λειτούργησε αμέσως. Ήμουν έκπληκτος που όλα λειτουργούσαν τόσο καλά. Ο σύλλογος είχε τεράστια εμπιστοσύνη σε μένα και μπορούσα να παίξω ελεύθερα. Γενικά το παιχνίδι παίζεται πιο επιθετικά και με λιγότερες τακτικές. Όλα αυτά μάλλον με ωφέλησαν».

Βλαντιμίρ Νταρίντα ©Intime

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά ο ιδιοκτήτης του συλλόγου μας δεν ήθελε να αποδεχτεί τους όρους. Μετά από δύο ή τρεις ημέρες, το θέμα διευθετήθηκε, με ρώτησαν και συμφώνησα με την απόφαση. Η οικογένειά μου και εγώ αισθανόμαστε πολύ άνετα εδώ. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη για να ζεις».

Ώρα Κυπέλλου για Άρη και Νίκη Βόλου - Να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί θέλουν οι «κιτρινόμαυροι»

Ώρα Κυπέλλου για Άρη και Νίκη Βόλου - Να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί θέλουν οι «κιτρινόμαυροι»

Άρης και Νίκη Βόλου θα κοντραριστούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (24/1, 18:00), στο πλαίσιο του πρώτου ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για την πρόκριση του Άρη στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson: «Κερδίσαμε στα πέναλτι, αλλά αυτό είναι μέρος του κυπέλλου. Τώρα θα παίξουμε στα προημιτελικά με τη Νίκη Βόλου που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία και μετά με τον νικητή από τον ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό. Μπορείτε να δείτε πόσο λαχταρούν οι οπαδοί μας για τον τελικό κάθε μέρα και παντού. Η πίεση είναι μεγάλη. Ο Άρης έφτασε για τελευταία φορά στον τελικό το 2010, όταν 30.000 οπαδοί ταξίδεψαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Τέτοιες εικόνες είναι όνειρο για όλο τον σύλλογο. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο Κύπελλο, γιατί υπάρχουν τρία εισιτήρια για την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος και η διαφορά μας είναι ήδη μεγάλη. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα σήμαινε και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το καλοκαίρι χάσαμε την ευκαιρία να προκριθούμε στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Θα μπορούσαμε να το ξανακάνουμε αυτό. Και φυσικά να κερδίσουμε πρώτα έναν τίτλο».