Ντε Μπρόινε: Ο άνθρωπος των νοκ - άουτ για την Σίτι (vid)

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ντε Μπρόινε: Ο άνθρωπος των νοκ - άουτ για την Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 14:19 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 10.05.2023

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι κίνδυνος - θάνατος για τις αντίπαλες ομάδες που τον αντιμετωπίζουν σε νοκ-άουτ αγώνες.

Μπορεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ να τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν καθοριστικός για τη Μάντσεστερ Σίτι για να σώσει την ισοπαλία (1-1) στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League.

Ο Βέλγος μέσος, με ένα υπέροχο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Τιμπό Κουρτουά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Για άλλη μια φορά, ο «KdB» βρήκε δίχτυα στα προκριματικά του Champions League. Ο Ντε Μπρόινε έχει εξειδικευτεί σε τέτοιου είδους αγώνες, καθώς από τα 14 γκολ που έχει πετύχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τα 11 έχουν μπει στα Play Off. Επιπλέον τα τελευταία εννέα γκολ του στο Champions League έχουν επιτευχθεί σε νοκ άουτ γύρους (δεν έχει σκοράρει στη φάση των ομίλων για έξι χρόνια).

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος μέσος των Πολιτών έχει σκοράρει τρεις φορές στη φάση των «16», πέντε γκολ στα προημιτελικά και τρία γκολ έχει βρει στα ημιτελικά. Αυτό που του λείπει είναι να βρει δίχτυα σε τελικό Champions League. Έχει παίξει μόνο εκείνο που η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε από την Τσέλσι κι αυτή τη φορά ο Ντε Μπρόινε ελπίζει η ομάδα του να βρεθεί στον φετινό τελικό και στο τέλος να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.