Εξαφάνισε τον Χάαλαντ η Ρεάλ, ο Νορβηγός είχε τις λιγότερες επαφές με την μπάλα

Χάαλαντ

i

©Photo by Lexy Ilsley - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Εξαφάνισε τον Χάαλαντ η Ρεάλ, ο Νορβηγός είχε τις λιγότερες επαφές με την μπάλα

Κώστας Τόπας 12:32 - 10.05.2023

Εφιαλτική ήταν η βραδιά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς ήταν ο παίκτης με τις λιγότερες επαφές με την μπάλα στα πόδια του.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να σώσει την παρτίδα (1-1) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» χάρη στο υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, στο πλαίσιο του πρώτου πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League.

Ο 31χρονος Βέλγος μέσος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Πολιτών, από τη στιγμή μάλιστα που ο Έρλινγκ Χάαλαντ για... πρώτη φορά σίγησε. Ο Νορβηγός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας μάλιστα δύσκολο έργο απέναντι στους αμυντικούς της Ρεάλ. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές, ωστόσο ο Χάαλαντ δεν ανταπεξήλθε. Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία των περιπτώσεων την αντίπαλη εστία.

Μάλιστα, ο 22χρονος Νορβηγός ήταν ο παίκτης ο οποίος τελείωσε το ματς, έχοντας τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στα πόδια του. Συγκεκριμένα, ο Χάαλαντ την άγγιξε 21 φορές. Την ίδια στιγμή που οι δύο τερματοφύλακες, Έντερσον (29) και Κουρτουά (43) είχαν περισσότερες επαφές με την μπάλα. Επιπλέον, έχασε την μπάλα πέντε φορές και η μόνη θετική νότα, μέσα στο γκρίζο της απόδοσής του, είναι ότι κέρδισε τις πέντε από τις επτά μονομαχίες που έδωσε.

Ο Κάρλο Αντσελότι τοποθέτησε πάνω στον Χάαλαντ, τον Αντόνιο Ριούντιγκερ, ο οποίος ναι μεν είχε δύσκολη αποστολή, αλλά στο τέλος κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος τον Νορβηγό στράικερ.