Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Το συμβόλαιο, η «επιθεώρηση» στου Ρέντη και το φορτσάρισμα στις μεταγραφές

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Το συμβόλαιο, η «επιθεώρηση» στου Ρέντη και το φορτσάρισμα στις μεταγραφές

Διονύσης Βερβελές 23:08 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 02:45 - 21.06.2023

Η εποχή Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό άρχισε. Οι πρώτες ώρες του Ισπανού κόουτς στην Ελλάδα…

Πάτησε Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που μετά από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και επίσημα. Δεν υπήρχε άλλωστε και λόγος να καθυστερήσει κάτι. Η προεργασία είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες από τον Αντόνιο Κορδόν, οι οικονομικοί όροι είχαν συμφωνηθεί (κοντά στα 2 εκατ. ευρώ με το τιμ του), το συμβόλαιο επίσης (ως το 2025) και έτσι, το μόνο που έμενε, ήταν η υπογραφή του. 

Πιάνει άμεσα δουλειά ο Μαρτίνεθ

Έτσι κι έγινε. Ο Μαρτίνεθ ανακοινώθηκε και στη συνέχεια, χωρίς να χάσει χρόνο, πήγε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, στο Ρέντη. Εκεί που θα είναι το νέο του… σπίτι, εκεί που θα είναι πολλές ώρες πλέον. Ο Μαρτίνεθ, εκεί συναντήθηκε με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον Κριστιάν Καρεμπέ, γνωρίστηκε με τους υπαλλήλους στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών, έχοντας πάντα δίπλα του και τον Αντόνιο Κορδόν.

Ο Ισπανός προπονητής, πιάνει δουλειά πλέον και επίσημα, περιμένοντας τις πρώτες εργομετρικές εξετάσεις και βγάζοντας το πρόγραμμα της προετοιμασίας, που θα γίνει από τις 5 ως τις 19 Ιουλίου στην Αυστρία. Θα ανακοινωθούν και τα φιλικά των Πειραιωτών, έχουμε επισημάνει πως ένα από αυτά θα είναι με την Νόρτζελαντ του Μίκαελ Εσιέν (είναι βοηθός προπονητή εκεί). 

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βέβαια, θα τρέξει και το κομμάτι των μεταγραφών, όσον αφορά στο τι θέλει, όπως θα κληθεί να αποφασίσει και για τους δανεικούς. Κι εδώ, όμως, η προεργασία έχει γίνει, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να κλείσει άμεσα δύο τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. 

Ο Καμπρέρα δεν είναι ο μοναδικός στόπερ που παίζει, ο Κορδόν έχει προχωρήσει και άλλη περίπτωση. Οι Ισπανοί έφεραν στο προσκήνιο το όνομα του Κογιάδο, που είχαμε σημειώσει εδώ και καιρό, ότι έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους». Τον έχει στη λίστα του ο Κορδόν και αρέσει στον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται να έχει προχωρήσει μάλιστα αυτή η περίπτωση, είναι κοντά στα θέλω των «ερυθρολεύκων». 

Ο νέος Ολυμπιακός έκανε… σέντρα. Έχει πλέον αθλητικό διευθυντή, τον Αντόνιο Κορδόν. Έχει προπονητή, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και είναι έτοιμος, να βάλει στο ρόστερ του νέους ποδοσφαιριστές που μέσω της δουλειάς τους, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, δηλαδή πρωταγωνιστή και πρωταθλητή. 

Η εποχή Μαρτίνεθ άρχισε για τα καλά, περιμένουμε τη συνέχεια που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Άμεσα κιόλας. Κάθε ώρα που περνά άλλωστε, εκεί παραπέμπει, καθώς ο χρόνος και ενόψει της προετοιμασίας, δεν είναι και σύμμαχος… Έχουν τρέξει, όμως, αρκετά ζητήματα. Και θα φανεί άμεσα αυτό…