Αποχωρεί πριν την ΑΕΚ για τον Άγιαξ ο Σούταλο - «Έχει ήδη φύγει από το Ζάγκρεμπ»

Γιόσιπ Σούταλο

i

©printscreen

Αποχωρεί πριν την ΑΕΚ για τον Άγιαξ ο Σούταλο - «Έχει ήδη φύγει από το Ζάγκρεμπ»

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Άγιαξ, φαίνεται πως βρίσκεται ο Γιόσιπ Σούταλο, με τον Κροάτη διεθνή αμυντικό της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, να έχει φτάσει ήδη στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα κροατικά μέσα και να χάνει κατά πάσα πιθανότητα τα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ.

Πολύ πιθανό σενάριο φαντάζει πλέον αυτό της απουσίας του Σούταλο από το ερχόμενο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, μεταξύ Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ΑΕΚ, στο «Μαξιμίρ»

Σύμφωνα με πληροφορίες του κροατικού μέσου, «dnevnik.hr», ο Σούταλο, έχει ήδη αναχωρήσει από το Ζάγκρεμπ με προορισμό το Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, η ΑΕΚ θα έχει σίγουρα έναν πονοκέφαλο λιγότερο, εν όψει των δύο αναμετρήσεων απέναντι στους πρωταθλητές Κροατίας. Η αντίπαλος της θα έχει παράλληλα, ένα οικονομικό όφελος, που θα φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό μεγαλύτερο από αυτό που φαινόταν να έχει συμφωνηθεί αρχικά και άγγιζε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τα όσα ισχυρίζονταν η διοίκηση της Ντινάμο, περί μη πώλησης του ποδοσφαιριστή πριν τα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, τώρα φαίνεται να υπάρχει ανατροπή στα δεδομένα. Αν το ποσό, φτάσει όντως στα επίπεδα που αναφέρουν οι Κροάτες, τότε ο Σούταλο θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου.

 Πιο συγκεκριμένα, θα πάρει θέση στη κορυφαία πεντάδα των πωλήσεων τους, σε μια λίστα με παίκτες παγκοσμίου επιπέδου. Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι θα ξεπεράσει την πώληση του Λούκα Μόντριτς στην Τότεναμ τη σεζόν 2008-2009, που έφερε στα ταμεία της ομάδας, 22,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κορυφαία πώληση παραμένει αυτή του Γκβάρντιολ στη Λειψία, με 36,8 εκατομμύρια και ακολουθούν Πιάτσα στα 29,4 και Ντάνι Όλμο στα 29 εκατομμύρια ευρώ. Το όνομα του Σούταλο συνδέθηκε με πολλές ομάδες το φετινό καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων η Νάπολι, η Φιορεντίνα, η Γουέστ Χαμ και η Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά την υπογραφή του 23χρονου, φαίνεται να αποσπά ο Άγιαξ. Eκεί θα συναντήσει και έναν συμπατριώτη του, τον Γιάκοβ Μέντιτς, ο οποίος αποτελεί επίσης φετινό μεταγραφικό απόκτημα του «Αίαντα».