«Η Ντιναμό δεν θα αποβληθεί αλλά θα τιμωρηθεί και θα παίξει σε άδειο γήπεδο με την ΑΕΚ»

Επεισόδια έξω από την OPAP Arena

i

©Intime

«Η Ντιναμό δεν θα αποβληθεί αλλά θα τιμωρηθεί και θα παίξει σε άδειο γήπεδο με την ΑΕΚ»

Κώστας Τόπας 15:06 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 08.08.2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Κροατία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου της.

Η κροατική ιστοσελίδα «Sportske novosti» αναφέρει ότι μετά τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα επεισόδια και τον θάνατο του 29χρονου οπαδού, Ντινάμο αποφεύγει τον αποκλεισμό αλλά πιθανότατα θα τιμωρηθεί.

«Αν και αρχικά εικαζόταν ότι η Ντινάμο θα μπορούσε να τιμωρηθεί αυστηρά, ακόμη και με αποβολή από την Ευρώπη, από πηγές προσκείμενες στην UEFA μαθαίνουμε ότι αυτό τελικά δεν θα συμβεί. Ναι, σίγουρα θα υπάρξει τιμωρία για τη Ντιναμό, αν και δεν θα υπάρξει αποβολή από την Ευρώπη, οπότε η μεγάλη τιμωρία έχει αποφευχθεί. Σίγουρα θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις και πιθανόν αγώνας μπροστά σε άδεια κερκίδες. 

Όμως, όπως μάθαμε, η UEFA ετοιμάζει τελική προειδοποίηση για τη Ντινάμο και σε περίπτωση επανάληψης του περιστατικού θα ακολουθήσει άμεση αποβολή από την Ευρώπη», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Από την άλλη, η «Jutarnji» τονίζει ότι η UEFA δεν σκοπεύει να αποβάλει άμεσα την κροατική ομάδα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία φαίνεται να ενημέρωσε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λέγοντας πως δεν σκοπεύει να την αποβάλει άμεσα, αλλά θα της δώσει μια ακόμα ευκαιρία. 

Σκληρές εικόνες: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πουθενά η αστυνομία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14:36 - 08.08.2023

Σκληρές εικόνες: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πουθενά η αστυνομία

Νέα βίντεο ντοκουμέντα βγήκαν στη φόρα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και των αντίστοιχων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε περίπτωση όμως που υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο ή κάποιο ρατσιστικό πανό ή σύνθημα στα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της τότε θα της επιβληθεί αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA πήρε την απόφαση να ορίσει πρώτο ματς στην Κροατία 15 Αυγούστου και ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 19 Αυγούστου, μετά τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.