Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «τελείωσε» τη δουλειά κι ετοιμάζεται για Opap Arena

Αστάνα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

i

© PrtScr

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «τελείωσε» τη δουλειά κι ετοιμάζεται για Opap Arena

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:57 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 02.08.2023

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «απέδρασε» από την έδρα της Αστάνα (0-2), πήρε την πρόκριση κι ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις κόντρα στην ΑΕΚ.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «απέδρασε» από την έδρα της Αστάνα (0-2) και «τσέκαρε» την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε διπλή αναμέτρηση. Μπορεί το σκορ του πρώτου αγώνα να είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση, ωστόσο η ομάδα της Κροατίας ταξίδεψε στο Καζακστάν αποφασισμένη να... τελειώσει τη δουλειά.

Να θυμίσουμε, η Ντιναμό πήρε τη νίκη με 4-0 επί της Αστάνα στο πρώτο μεταξύ τους ματς και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Στη σημερινή αναμέτρηση (2/8), οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς κι έψαξαν από νωρίς το γκολ. Στο 24ο λεπτό αυτή η πίεση απέδωσε καρπούς, με την Ντιναμό να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από μία εξαιρετική ενέργεια του Έμρελι ο οποίος ευνοήθηκε κι από τις κόντρες, ο αμυντικός της Αστάνα, Αλεξάντρ Μαρότσκιν πέτυχε άθελά του αυτογκόλ κι έβαλε πίσω στο σκορ την ομάδα του (0-1).

Στο 41ο λεπτό, ο αρκετά δραστήριος Έμρελι έφτασε κοντά στο 0-2, όμως η εκτέλεσή του κόπηκε τελευταία στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς έλειπε το κίνητρο κι από τις δύο ομάδες. Η Αστάνα προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ντιναμό.

Στο 89ο λεπτό, ο Μάριν πήρε το ριμπάουντ κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Αστάνα: Κόντριτς, Χοβνανισιάν, Μαρότσκιν, Τομάσεβιτς, Αμάνοβιτς (41΄ Ντοσμαγκαμπέτοφ), Βορογκόβσκι, Τομάσοβ (46΄ Γιόβαντσιτς), Έμπονγκ, Λόντσαρ, Προκοπένκο (46΄ Νταρμπό), Αϊμπέτοβ (70΄ Αστάνοβ).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Σ. Ριστόβσκι, Γ. Σούταλο (68΄ Μπερνάρ), Μιχαϊλιτσένκο, Μίσιτις (78΄ Λούκανιτς), Σπίκιτς, Σούσιτς, Λιούμπισιτς (78΄ Μπατουρίνα), Έμρελι (78΄ Ντρμιτς) και Πέτκοβιτς (68΄ Μάριν)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ντιναμό αναμένεται να γίνει στην Opap Arena στις 8 Αυγούστου, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στην Κροατία στις 15 Αυγούστου.