Ντοριβάλ: «Ο Έντρικ θα γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Ντοριβάλ: «Ο Έντρικ θα γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 21:28 - 24.03.2024

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Ντοριβάλ Τζούνιορ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έντρικ, που πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στο φιλικό με την Αγγλία.

Στα 17 του χρόνια, ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόυζα, το νέο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, που το καλοκαίρι θ' αφήσει την Παλμέιρας για να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επένδυσε 60 εκατ. ευρώ (!) για να πάρει τα δικαιώματα του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της «σελεσάο» στο χθεσινό φιλικό ματς με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ».

Στην 3η του διεθνή συμμετοχή ο Ντοριβάλ Τζούνιορ τον έριξε στο ματς στο 71ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα μετά από προσπάθεια του Βινίσιους, ο Έντρικ πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή επέμβαση του Πίκφορντ στο πλασέ του στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης και σε άδεια εστία πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με τη Βραζιλία, της χάρισε τη νίκη με 1-0 και έβαλε τέλος στο αήττητο 20 αγώνων της εθνικής Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ».

Έντρικ: Ο πιο «καυτός» έφηβος του πλανήτη με 170 γκολ σε 172 αγώνες ετοιμάζεται να γίνει ο νέος «Βασιλιάς» της Μαδρίτης (vids)
LA LIGA

14:03 - 24.03.2024

Έντρικ: Ο πιο «καυτός» έφηβος του πλανήτη με 170 γκολ σε 172 αγώνες ετοιμάζεται να γίνει ο νέος «Βασιλιάς» της Μαδρίτης (vids)

Πριν καλά καλά ενηλικιωθεί, ο Έντρικ ο οποίος θα ενταχθεί στη Ρεάλ το προσεχές καλοκαίρι μετά από μια μεταγραφή 62 εκατομμυρίων ευρώ, έχει καταφέρει να σκοράρει 170 γκολ σε 172 αγώνες, όντας ο πιο «καυτός» ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλία, Ντοριβάλ Τζούνιορ, τόνισε πως εάν ο νεαρός άσος συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, τότε θ' αφήσει εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Αν ο Έντρικ συνεχίσει να είναι σοβαρός στην προσωπική του ζωή και να εργάζεται σκληρά καθημερινά στις προπονήσεις, τότε είμαι σίγουρος πως θα γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται όμως να ηρεμήσουμε με τον Έντρικ, μόλις τώρα ξεκινάει, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικός, η τεχνική του είναι διαφορετική».