Μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ για τον 17χρονο Έντρικ που έλαμψε στο «Γουέμπλεϊ» (vid)

Έντρικ

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images/Ideal Images

Μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ για τον 17χρονο Έντρικ που έλαμψε στο «Γουέμπλεϊ» (vid)

Κώστας Τόπας 08:12 - 24.03.2024

Ο νεαρός αστέρας της Παλμέιρας και μελλοντικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Βραζιλίας κόντρα στην Αγγλία, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Έντρικ έγινε ο μεγάλος αστέρας στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αγγλία, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στα τελευταία λεπτά. Σε ένα γήπεδο όπως το «Γουέμπλεϊ» και απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου της Αγγλίας, ο 17χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του ως σκόρερ με τη «Σελεσάο».

Μετά το παιχνίδι φάνηκε πολύ συγκινημένος: «Ακόμα το σκέφτομαι. Το τέλος με πλήγωσε, είχα άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρω δεύτερο γκολ», είπε για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο τέλος του ματς για να διπλασιάσει τα τέρματα του κόντρα στα «τρία λιοντάρια».

«Επαιξα το πρώτο μου παιχνίδι εδώ στο Γουέμπλεϊ και έβαλα κι ένα γκολ. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο στο παιχνίδι». Επίσης, ευγνώμων προς την οικογένειά του και τους εκπροσώπους του, παραδέχεται ότι του ήταν δύσκολο να μην κλάψει: «Η οικογένειά μου εδώ, η κοπέλα μου, οι μάνατζερ μου. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για να γίνουν όλα ακόμη πιο ξεχωριστά, σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από το ντεμπούτο του Ρονάλντο Ναζάριο, για το οποίο είπε και λίγα λόγια: «Είναι μια αξιοσημείωτη ημερομηνία, μίλησα ήδη με τον Ρονάλντο, έμαθα για τις εμπειρίες του και πέτυχα ένα γκολ. την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του».

Με το γκολ απέναντι στην Αγγλία, ο Έντρικ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με την εθνική του ομάδα κι έτσι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει, όντας 17 χρονών και 246 ημερών. Επιπλέον, ο επιθετικός της Παλμέιρας, ο οποίος θα ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο, προβλέπεται να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ ως ο νεότερος αστέρας της Βραζιλίας.

Τα ρεκόρ για τον Βραζιλιάνο αστέρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει στο Γουέμπλεϊ. Είναι επίσης ο νεότερος παίκτης που σκόραρε για τη Βραζιλία μετά το «Φενόμενο» τον Ρονάλντο το 1994.