Ντόρτμουντ: Αβεβαιότητα για την ακριβή ηλικία του Μουκοκό!
i

Ο Γιουσουφά Μουκοκό/instagram

Ντόρτμουντ: Αβεβαιότητα για την ακριβή ηλικία του Μουκοκό!

Sportal newsroom 13:46 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 13.01.2023

Όπως υποστηρίζουν γερμανικά δημοσιεύματα, πιστοποιητικό που βρέθηκε το 2022 δείχνει πως ο παίκτης της Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκοκό, δεν είναι 18 ετών, αλλά 22.

Σκάνδαλο ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το ρόστερ της ομάδας U17 του Καμερούν, που ετοιμαζόταν να αγωνιστούν στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Αποκαλύφθηκε πως 21 από τους 30 ποδοσφαιριστές που είχαν κληθεί ήταν μεγαλύτεροι από το επιτρεπόμενο ηλικιακό όριο, κάτι που συνέβη και με τους περισσότερους από τους παίκτες που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν.

Το γεγονός αυτό, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα με την πραγματική ηλικία του Γιουσουφά Μουκοκό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία, πιστοποιητικό που παρουσιάστηκε το 2022, με το όνομα Γιουσουφά Μοχαμαντού, αντιστοιχεί στον Μουκοκό και δείχνει πως το έτος γέννησής του είναι το 2000. Κάτι που, αν ισχύει, σημαίνει πως ο πολλά υποσχόμενος επιθετικός της Ντόρτμουντ είναι 22 ετών και όχι 18!

Γεννημένος στο Καμερούν, και συγκεκριμένα στη Γιαουντέ, ο Μουκοκό μετακόμισε στη Γερμανία στα 14 του, με το αυστριακό «Laola1» να αναφέρει πως ο θετός πατέρας του Μουκοκό έστειλε το κρυφό πιστοποιητικό σε δημοσιογράφους.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική τοποθέτηση από την Ντόρτμουντ, ενώ και η γερμανική ομοσπονδία έχει αποφύγει να πάρει θέση σχετικά με τα μαντάτα για τον Μουκοκό, τονίζοντας πως είναι σε επικοινωνία με την ομάδα του για θέμα.