«Εξάστερη» Ντόρτμουντ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ

Ντόρτμουντ

i

© Getty Images

«Εξάστερη» Ντόρτμουντ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:23 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 07.05.2023

Η Ντόρτμουντ «πάτησε» τη Βόλφσμπουργκ με 6-0 για την 31η αγωνιστική της Bundesliga, επέστρεψε στις νίκες και πλησίασε την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου στο -1 ξανά.

Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Για την 31η αγωνιστική της Bundesliga, οι «Βεστφαλοί» έκαναν «πάρτι» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, καθώς επικράτησαν στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» με 6-0 χάρη σε δύο γκολ του Μπέλιγχαμ, δύο του Αντεγέμι κι από ένα των Μάλεν και Αλέ.

Από το ξεκίνημα του ματς, οι γηπεδούχοι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό καθώς πίεσαν τη Βόλφσμπουργκ και δεν της έδωσαν πολλά περιθώρια. Μόλις στο 14ο λεπτό, ο Αντεγέμι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με μία όμορφη κεφαλιά (1-0). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων»

Στο 28ο λεπτό, ο Σεμπάστιαν Αλέ επιχείρησε το σουτ από καλή θέση κι έπειτα από ασίστ του Αντεγέμι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Μάλεν μπήκε κι αυτός στη λίστα των σκόρερ, καθώς σε κενή εστία είχε εύκολο έργο και διαμόρφωσε το 3-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς συνέχισε την πίεση με σκοπό να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Στο 54ο λεπτό, ο Μπέλιγχαμ έκανε το 4-0 με ένα μακρινό σουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το πέμπτο γκολ για τους γηπεδούχους με τον Αντεγέμι και πάλι. Ο άσος της Μπορούσια εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αλέ και σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (5-0).

Ο Αντεγέμι έφτασε μία ανάσα από το χατ τρικ, όμως αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 65΄. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Μπέλιγχαμ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα από θέση τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (6-0). 

Με αυτήν τη νίκη η Ντόρτμουντ έφτασε τους 64 πόντους, ούσα στο -1 από την Μπάγερν, ενώ η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε στην έβδομη θέση με 46 πόντους.