Με τακτική «Τσουαμενί» η Ρεάλ επιδιώκει να κάνει δικό της τον Μπέλιγχαμ

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images

Με τακτική «Τσουαμενί» η Ρεάλ επιδιώκει να κάνει δικό της τον Μπέλιγχαμ

Κώστας Τόπας 15:14 - 27.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρόθυμη να κάνει υπομονή για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ακολουθώντας το δικό της σχέδιο και στο τέλος να τον εντάξει στο δυναμικό της, με λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούν οι ιθύνοντες της Ντόρτμουντ.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Οι Μαδριλένοι δουλεύουν υπομονετικά τους τελευταίους δέκα μήνες, προκειμένου να πείσουν την Ντόρτμουντ να πει το πολυπόθητο «ναι» για την παραχώρηση του.

Στη Μαδρίτη, έχουν υποστηρίζουν από τον Ιανουάριο, ότι οι διοικούντες τον ισπανικό σύλλογο έκαναν ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις τους, αλλά όλα είναι ακόμα στα χέρια του παίκτ. Για τον λόγο αυτό, πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μία ακόμη κίνηση για να πάρει αυτή τη δέσμευση που ακόμη καμία ομάδα δεν έχει επιτύχει, όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Μία πρόταση η οποία να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση δεν είναι απλή, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σίγουρη ότι θα πετύχει την συμφωνία με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό, καθώς εκτός από το οικονομικό ζήτημα στο οποίο οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τη δύναμη της Σίτι και της Λίβερπουλ, υπάρχει και ο συναισθηματικός παράγοντας. 

Πριν από ένα χρόνο, η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε γρήγορα και την κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσει τον Ορελιέν Τσουαμενί, όταν ο Γάλλος μέσος έψαχνε την μεταγραφή του στην Premier League, την ώρα που Τσέλσι και Λίβερπουλ καραδοκούσαν για την απόκτηση του. Τελικά, οι άνθρωποι της Ρεάλ έκαναν υπομονή και χάρη στην τακτική τους έπεισαν τον Τσουαμενί να απορρίψει τις άλλες και οικονομικά καλύτερες προτάσεις που είχε στα χέρια του και να ενταχθεί στους «μερένχες».

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και για την περίπτωση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, για τον οποίο βέβαια οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 150 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία κοστολογεί η Ντόρτμουντ τον νεαρό αστέρα.