«Διπλό» τετράδας για τη Λειψία, 3-2 τη Ντόρτμουντ
i

©printscreen

«Διπλό» τετράδας για τη Λειψία, 3-2 τη Ντόρτμουντ

Ιάσονας Τσίλης 21:29 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 09.12.2023

Η Λειψία «απέδρασε» από την έδρα της Ντόρτμουντ, καθώς επικράτησε με 3-2, για την 14η αγωνιστική της Bundesliga.

Η Λειψία πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη με 3-2, κόντρα στη Ντόρτμουντ, στη Βεστφαλία και «έπιασε» τετράδα στη Bundesliga.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ταύρους». Στο 12', ο Χούμελς, ανέτρεψε τον Τσάβι Σίμονς και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λειψίας.

Μετά από έλεγχο στο VAR ωστόσο, πήρε πίσω την απόφαση του, καθώς η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής, δίνοντας φάουλ στη Λειψία, όμως ο Ματ Χούμελς δέχθηκε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η Λειψία είχε τον απόλυτο έλεγχο με τα νέα δεδομένα, με τη Ντόρτμουντ να αρέσκεται σε παθητικό ρόλο, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα.

Η ανωτερότητα των «ταύρων», τους οδήγησε στο να προηγηθούν στο σκορ στο 32'. Μετά από φάση διαρκείας, ο Μπενσεμπαϊνί άθελα του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Λειψίας.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντόρτμουντ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπραντ σέντραρε, ο Σούλε ήταν ξεχασμένος από την άμυνα της Λειψίας και πλάσαρε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Μπάουγκάρτνερ. ο οποίος «έσπρωξε» τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι «ταύροι» καθάρισαν το παιχνίδι στο 91', με τον Φόρσμπεργκ να σερβίρει στον Πόουλσεν που διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ της Λειψίας.

Το μόνο που κατάφερε η Ντόρτμουντ, ήταν να μειώσει δύο λεπτά αργότερα, με τον Φούλκρουγκ να σκοράρει με κεφαλιά για το τελικό 3-2.

Η Άιντραχτ είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει πέντε γκολ κόντρα στη Μπάγερν, τα τελευταία χρόνια στη Bundesliga
BUNDESLIGA

19:13 - 09.12.2023

Η Άιντραχτ είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει πέντε γκολ κόντρα στη Μπάγερν, τα τελευταία χρόνια στη Bundesliga

Η Μπάγερν Μονάχου υπέστη συντριβή με 5-1 από την Άιντραχτ, με τους «Βαυαρούς» να δέχονται πέντε τέρματα, μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια στη Bundesliga, με τους «αετούς» να είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η Λειψία εδραιώθηκε στην 4η θέση της Bundesliga και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την 5η Ντόρτμουντ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (15ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ