Πως τα πήγαινε με τα πέναλτι ο Ντραγκόφσκι πριν την πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Ο Ντραγκόσφκι αποκρούει πέναλτι

i

© Intime

Πως τα πήγαινε με τα πέναλτι ο Ντραγκόφσκι πριν την πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:15 - 21.02.2024

Ο Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι... ντύθηκε σωτήρας κόντρα στον ΠΑΟΚ, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Ποια ήταν, όμως, η επίδοσή του πριν την αποψινή βραδιά.

Με ασύλληπτο τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (1-2 κ.δ., 6-5 πέναλτι), μέσω του οποίου οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Σε πρώτο χρόνο, ο Λημνιός έσωσε την ομάδα του στις καθυστερήσεις της παράτασης, μειώνοντας στην παράταση. Αυτό οδήγησε το ματς στα πέναλτι, εκεί όπου ο Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι... ντύθηκε ήρωας και έπιασε τρία πέναλτι της ομάδας του. Το τέταρτο και μοιραίο το έχασε ο Σαμάτα, ο οποίος στέρησε στον σύλλογό του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Όμως η επίδοσή του στο παιχνίδι των ημιτελικών έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πως τα πηγαίνει συνήθως ο Πολωνός στη διαδικασία. Πιο αναλυτικά, με εξαίρεση το ματς της Τετάρτης (21/2), ο Ντραγκόφσκι έχει κληθεί να αποκρούσει πέναλτι ακόμα 45 φορές. Μόλις εννέα από αυτές κατόρθωσε ο ίδιος να σταματήσει την μπάλα στην εστία.

Απεναντίας, ο γκολκίπερ τις υπόλοιπες 36 φορές δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ, με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι, δηλαδή, μία στις πέντε εκτελέσεις. Το επίσης αξιοσημείωτο είναι το ποιους έχει σταματήσει σε κάποιες από τις εννέα αυτές φορές.

Από τα εννέα πέναλτι που έχει αποκρούσει ο Ντραγκόφσκι, το ένα ήταν κόντρα στον Λαουτάρο Μαρτίνες (σ.σ. μάλιστα η Σπέτσια είχε νικήσει σε εκείνο το ματς με 2-1 την Ίντερ), το δεύτερο κόντρα στον Λορέντζο Ινσίνιε και το το τρίτο κόντρα στον Μάουρο Ικάρντι.