Ο Αλμέιδα δεν αφήνει τίποτα να αποπροσανατολίσει τους παίκτες της ΑΕΚ
i

Ματίας Αλμέιδα, προπόνηση ΑΕΚ/©intime

Ο Αλμέιδα δεν αφήνει τίποτα να αποπροσανατολίσει τους παίκτες της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 11:39 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 28.03.2023

Έχει βάλει ισχυρά στεγανά ο Αλμέιδα στα αποδυτήρια, για να μην αφήνει τίποτα να επηρεάσει την συγκεντρώσει και τον προσανατολισμό των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Από τις πρώτες ομιλίες που είχε κάνει ο Ματίας Αλμέιδα στους ποδοσφαιριστές του, όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, τους είχε ζητήσει να μην αφήσουν ποτέ τίποτα να "μπει" μέσα στα αποδυτήρια και να "πειράξει" το μυαλό τους. Ότι και αν ήταν αυτό. Προφανώς και ο Αργεντινός δεν μπορούσε να μαντέψει την τοξικότητα που θα είχε προκύψει, αλλά ως ποδοσφαίρανθρωπος ήξερε καλά πως ο πρωταθληματισμός απαιτούσε και ισχυρά στεγανά. 

Για τον Αλμέιδα ήταν και παραμένει κεφαλαιώδες να κρατά τους ποδοσφαιριστές του μακριά απ' ότι συμβαίνει γενικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεντρωμένους απολύτως στην δουλειά τους. Χωρίς να επηρεάζονται και χωρίς να κινδυνεύει ούτε το κλίμα, ούτε η συνοχή, ούτε το focus στον επόμενο στόχο. Το έκανε ο Αργεντινός τεχνικός μετά τα στραβοπατήματα στα δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το κάνει και τώρα με την ένταση και την τοξικότητα που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μελισσανίδης: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου, από την εποχή που ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβρη και ήταν πάντα ο ίδιος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:58 - 27.03.2023

Μελισσανίδης: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου, από την εποχή που ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβρη και ήταν πάντα ο ίδιος»

Ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε εκτενώς σ' όσα συνέβησαν στην ΚΕΔ επί διοικήσεων ΕΠΟ πριν από το 2016 και τόνισε πως έχουν γίνει βήματα προόδου καθώς πλέον 4 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο

Φυσικά όλο αυτό ουδόλως το έχει προκαλέσει η ΑΕΚ. Όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι πως ο Αλμέιδα βλέπει τι συμβαίνει γύρω του και έχει την εμπειρία να καταλάβει πως όλο αυτό, τόσο τοξικό που είναι, συνιστά κίνδυνο αποπροσανατολισμού. Εξ ου και αυτό που προσπαθεί ο Αργεντινός τεχνικός, είναι οι ποδοσφαιριστές του να μείνουν έξω απ' όλο αυτό και να συνεχίσουν την δουλειά τους απολύτως συγκεντρωμένοι στο κρίσιμο ματς της Κυριακής στην Τούμπα. 

Να μείνουν συγκεντρωμένοι στην δουλειά τους και να επηρεάσει το παραμικρό την ηρεμία και το κλίμα στα Σπάτα. Αυτός είναι ο προσανατολσμός του Αλμέιδα σ' ότι κάνει με τους παίκτες του ήδη από την χθεσινή μέρα και αυτό θα συνεχίσει ολόκληρη την εβδομάδα. Με αποκλειστικό στόχο να πάει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη και κυρίως απολύτως αποφορτισμένη, στο κρίσιμο ματς της Τούμπας.