Ο Αλμέιδα έδειξε το καλοκαίρι, πώς θα κινηθεί μεταγραφικά η ΑΕΚ τον Γενάρη

Ο Αλμέιδα έδειξε το καλοκαίρι, πώς θα κινηθεί μεταγραφικά η ΑΕΚ τον Γενάρη

Κώστας Τσίλης 12:50 - 22.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 27.11.2022

Ο τρόπος που θα κινηθεί η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχει φανεί από τον τρόπο που λειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι, με βάση τις εισηγήσεις του Αλμέιδα.

Πριν καν φτάσει η τελική ευθεία για το άνοιγμα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ έχει γίνει η πρώτη ομάδα που έκανε προσθήκη ποδοσφαιριστή. Ο Πάολο Φερνάντες θα προστεθεί από την 1η του Γενάρη στην αγωνιστική εξίσωση του Ματίας Αλμέιδα. Και αν η ερώτηση είναι πως κινηθεί η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, πέραν της απόκτησης του Ισπανού μεσοεπιθετικού, η απάντηση βρίσκεται στο περασμένο καλοκαίρι.

Ο τρόπος που η Ένωση λειτούργησε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, θα (πρέπει να) είναι οδηγός και για τον Ιανουάριο. Κυρίως διότι έχει να κάνει με την προπονητική φιλοσοφία του Αλμέιδα. Σ’ ένα καλοκαίρι που ουσιαστικά ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε και έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, εκείνο που είχε ζητήσει ήταν στοχευμένες κινήσεις και ένα ρόστερ που θα είναι compact.

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έκανε συνολικά οκτώ μεταγραφές και όλες «κούμπωσαν» ακριβώς σ’ αυτό που είχε στο μυαλό του να κάνει μέσα στο γήπεδο ο Αλμέιδα. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, δεν έχει βρεθεί έξω από την αγωνιστική εξίσωση ή χωρίς ενεργό ρόλο. Εκτός αν υπήρχε θέμα τραυματισμού, όπως στην περίπτωση του Φαν Βέερτ.

Ακριβώς την ίδια φιλοσοφία θα ακολουθήσει ο Αλμέιδα στις εισηγήσεις που θα κάνει και για τον τρόπο που θα κινηθεί η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά. Ακόμα ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει κάνει την σχετική κουβέντα με τους ανθρώπους της ομάδας. Όμως με βάση το πώς ο Αλμέιδα λειτουργεί, αυτό που πιθανότατα θα ζητήσει, είναι συγκεκριμένες προσθήκες μόνο εάν προκύψει κάτι εξαιρετικό ή αν υπάρξει κάποια αποχώρηση. 

Κάτι που φυσικά αφήνει παράθυρο ανοιχτό για μεταγραφική προσθήκη τον Γενάρη, αλλά όχι μια συγκεκριμένη λίστα αναγκών. Βεβαίως οι τελικές επ’ αυτού αποφάσεις, θα παρθούν σε σύσκεψη κορυφής, που πιθανότατα θα γίνει μετά την επιστροφή από την μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία.