Ο Αλμέιδα περιμένει ενημέρωση από το... Ιράν για να κάνει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Ο Αλμέιδα περιμένει ενημέρωση από το... Ιράν για να κάνει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του

Κώστας Τσίλης 09:40 - 29.12.2023

Ξέρει ο Αλμέιδα πως θα χάσει τους δυο βασικούς αριστερούς του μπακ από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ και για χάρη της εθνικής του Ιράν αλλά το πότε έχει την σημασία του

Η ΑΕΚ σε λιγότερο από μια εβδομάδα μπαίνει ξανά στο γήπεδο για επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και όχι απλώς για ένα ματς πρωταθλήματος, αλλά για ένα σερί με κρίσιμα παιχνίδι χωρίς... ανάσα μέχρι και περίπου τα μισά του Γενάρη. Με δυο ντέρμπι, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και διπλά ματς νοκ άουτ με τον Άρη για το κύπελλο. Ως εκ τούτου ο Ματίας Αλμέιδα έχει βγάλει μολύβι και χαρτί, προκειμένου να κάνει έναν συνολικό αγωνιστικό σχεδιασμό. 

Βεβαίως για να μπορέσει να γίνει αυτός ο σχεδιασμός, θα πρέπει ο Αργεντινός τεχνικός να έχει ξεκάθαρο το πότε θα χάσει βασικούς ποδοσφαιριστές, για υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων. Ήδη από χθες ξεκαθαρίστηκε πως τον Αρόλντ Μουκουντί θα τον ξαναδεί σε επίσημο ματς της ΑΕΚ από τα μέσα Γενάρη και μετά και ανάλογα με την πορεία της εθνικής του Καμερούν στο κύπελλο εθνών Αφρικής. Πλέον ο Αλμέιδα περιμένει την ενημέρωση από το Ιράν, για το πότε θα χρειαστεί να φύγουν ο Εχσάν Χατζισαφί και ο Μιλάντ Μοχαμάντι, για να ενσωματωθούν με την εθνική της χώρας του, για το κύπελλο της Ασίας. Κάτι που αναμένεται ίσως ακόμα και τις επόμενες ώρες, σίγουρα μέσα στις επόμενες δυο μέρες. 

Με βάση το τυπικό της προσέλευσης στην συγκέντρωση της αποστολής του Ιράν, οι δυο ακραίοι μπακ της ΑΕΚ οριακά μπορούν να προλάβουν το ματς της Τετάρτης με τον Βόλο. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει μια προοπτική ευελιξίας για τους ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Κάτι που εαν ισχύσει, θα σημαίνει πως ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι θα μπορέσουν να παίξουν και στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Αλλά αυτό δεν είναι κλειδωμένο και μένει να ξεκαθαριστεί με επίσημη ενημέρωση από το Ιράν προς την ΑΕΚ. 

Μπορεί επί της ουσίας η διαφορά να είναι ένα ή δυο παιχνίδια. Αλλά είναι μια διαφορά σημαντική. Χωρίς τους δυο βασικούς του rotation στο αριστερό άκρο της άμυνας και με δεδομένα πως προς το παρόν δεν φαίνεται πως θα υπάρξει άμεσα κάποια μεταγραφική προσθήκη, ο Αλμέιδα θα ψάξει μια λύση ανάγκης. Με επικρατέστερο σενάριο, να επιστρατεύσει τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που πολλές φορές στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Με δεδομένο που πλέον θα υπάρχουν συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια επί της ουσίας ανά τριήμερο, είναι σημαντικό αυτή η επιστράτευση του Σιντιμπέ, να γίνει έστω και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά από την στιγμή που ο Γάλλος μπακ ήταν στην λίστα του ιατρικού δελτίου και είναι σε διαδικασία επιστροφής μετά από τραυματισμό. Προφανώς δεν θα βγει στους δρόμους ο Αλμέιδα πανηγυρίζοντας, αλλά θα έχει την αξία του, αν τελικά καταστεί δυνατό να έχει στην διάθεση του τον Χατζισαφί και τον Μοχαμάντι, έστω για τα ματς με τον Βόλο και με τον Ολυμπιακό.