Ο Αλμέιδα θα μπορεί πλέον να μετρά... επιστροφές
i

Λιβάι Γκαρσία, Σέρχιο Αραούχο/©intime

Ο Αλμέιδα θα μπορεί πλέον να μετρά... επιστροφές

Κώστας Τσίλης 08:16 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:16 - 06.12.2023

Σε αντίστροφη μέτρηση για να τεθούν ξανά και μάλιστα άμεσα στην διάθεση του Αλμέιδα για ματς της ΑΕΚ, είναι σχεδόν όλοι οι απόντες από τα προηγούμενα παιχνίδια

Μπορεί να πέρασε λίγο στα ψιλά, κυρίως λόγω της νίκης της ΑΕΚ, αλλά για το ματς με τον Άρη ο Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε τελικά να κρατά ένα απουσιολόγιο με επτά ονόματα ποδοσφαιριστών του. Από τον Γκαρσία και τον Γιόνσον, μέχρι τον Αραούχο και τον Στάνκοβιτς αλλά και τον Γαλανόπουλο, τον Καλένς, ακόμα και τον Φαν Βέερτ. Δεν σταμάτησε να μετρά απώλειες ο Αργεντινός τεχνικός. Όλα δείχνουν όμως, πως τώρα η κατάσταση αντιστρέφεται. 

Κωδικός «ψάξτε τον Βίντα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:40 - 05.12.2023

Κωδικός «ψάξτε τον Βίντα»

Ο Αλμέιδα ξέρει καλά την ευχέρεια που έχει Βίντα στο σκοράρισμα και έχει δουλέψει πολύ για να τον "βρίσκουν" οι συμπαίκτες του στις στατικές φάσεις της ΑΕΚ

Όσο θα προχωρούν οι μέρες προς το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό (αν τελικά αυτό διεξαχθεί κανονικά) και κυρίως προς τον "τελικό" με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ο Αλμέιδα θα μπορεί πλέον να μετρά επιστροφές. Ήδη ανήμερα του ματς με τον Άρη, τόσο ο Λιβάι Γκαρσία όσο και ο Άλεξ Κάλενς, ανέβασαν στροφές σε προπόνηση που έκαναν με τους απόντες στα Σπάτα. Κάτι που θεωρητικά σημαίνει, πως από σήμερα που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα επιστρέψουν στα Σπάτα μετά το χθεσινό ρεπό, αμφότεροι θα επιστρέψουν σε φουλ ρυθμούς δουλειάς. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. 

Πάντως αν Γκαρσία και Κάλενς μπουν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, θέτουν ζήτημα να μπουν στην αποστολή και για το Αγρίνιο, αλλά ακόμα και να παίξουν. Ειδικά ο Κάλενς. Διότι στην περίπτωση του Γκαρσία, το πιο σημαντικό για τον Αλμέιδα, είναι να μπορεί να τον έχει πανέτοιμο για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, την επόμενη Πέμπτη στην "μάχη" του Άμστερνταμ με τον Άγιαξ. 

Όμως οι επιστροφές δεν αφορούν μόνο τον Γκαρσία και τον Κάλενς. Ο Σέρχιο Αραούχο έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον Άρη, περισσότερο για λόγους προληπτικούς. Που θα πει πως δεν υπάρχει κάτι σοβαρότερο, το οποίο να εμποδίσει τον αρχηγό της ΑΕΚ να ανεβάσει ξανά ρυθμούς μέσα στην εβδομάδα. Ίσως να χρειαστεί να προστατευτεί ακόμα και την Κυριακή στο Αγρίνιο (αν γίνει το ματς). Όμως το πιθανότερο είναι πως στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, θα δώσει ο Αραούχο κανονικά το παρών. 

Επίσης αντίστροφα για την επιστροφή του, μετρά και ο Κώστας Γαλανόπουλος, που ανακτά δυνάμεις καθώς αναρρώνει από ίωση. Μέσα στην εβδομάδα μπορεί να μπει και αυτός στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Γενς Γιόνσον. Με τον Δανό χαφ ωστόσο, να βάζει περισσότερο ως στόχο να προλάβει να είναι απολύτως έτοιμος για το ταξίδι στο Άμστερνταμ. 

Με λίγα λόγια ο Αλμέιδα έχει μπροστά του την προοπτική, σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες, να σβήσει σχεδόν όλα τα ονόματα από το απουσιολόγιο του. Και να αφήσει μόνο αυτό του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος δεδομένα δεν προλαβαίνει ούτε το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ενώ είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση περί επιστροφής του πριν από την διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων.