Ο Βλαχοδήμος επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την Μπενφίκα για την ανανέωση του συμβολαίου του
i

Βλαχοδήμος/©Twitter

Ο Βλαχοδήμος επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την Μπενφίκα για την ανανέωση του συμβολαίου του

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:36 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει πρόβλημα να ολοκληρώσει την καριέρα του στους «αετούς» της Λισαβόνας.

Το καλοκαίρι η Λέστερ και άλλες ομάδες κινήθηκαν για την απόκτηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η αγγλική ομάδα είχε έναν παραπάνω λόγο γιατί ο βασικός της τερματοφύλακας, ο Δανός διεθνής Κάσπερ Σμάιχελ, πήγε στη γαλλική Νις. Ωστόσο το «ειδύλλιο» δεν προχώρησε. Ο Έλληνας πορτιέρε παρέμεινε στην Μπενφίκα με την οποία συνέχισε να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας αλλά και στα παιχνίδια του UEFA Champions League. 

Οι «αετοί» της Λισαβόνας είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα και στις 15 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Μπριζ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην φάση των «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αρκετές ομάδες παρακολουθούν την εξέλιξη του Βλαχοδήμου. Ενδεχομένως το επόμενο καλοκαίρι να προσπαθήσουν ξανά να τον διεκδικήσουν. Η Μπενφίκα γνωρίζει το ενδιαφέρον και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τον ποδοσφαιριστή για την ανανέωση του συμβολαίου του.  

Ο Βλαχοδήμος επιβεβαίωσε την ύπαρξη των διαπραγματεύσεων με την πορτογαλική ομάδα με δηλώσεις του στη γερμανική ιστοσελίδα TZ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δήλωσε σχετικά: ««Μιλάμε, ναι. Αν θα τελειώσω στην Μπενφίκα; Ναι, νιώθω καλά στον σύλλογο. Ωστόσο, αυτή η στιγμή στην καριέρα μου η συγκεκριμένη προοπτική είναι ακόμα πολύ μακριά. Το ποδόσφαιρο είναι καθημερινότητα, πολλές φορές δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το αύριο.»

Ο Βλαχοδήμος, που πήγε στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2018 και έχει ήδη αγωνιστεί σε 197 παιχνίδια, πρόσθεσε: «Είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι τιμή για μένα που παίζω τόσα πολλά παιχνίδια σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Φυσικά με κάνει περήφανο.»

Ο Βλαχοδήμος δέχθηκε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία αναζητεί τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Μάνουελ Νόιερ. Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα ανέφερε: «Η Μπάγερν είναι μεγάλος σύλλογος. Η σχέση με έναν σύλλογο όπως η Μπάγερν είναι τιμή και αντικατοπτρίζει λίγο την εξέλιξη μου τα τελευταία χρόνια. Αλλά όλα είναι εικασίες. Δεν με νοιάζει αυτό, είμαι συγκεντρωμένος στο εδώ και τώρα.»