Ο Ελίασον έχει «πληγώσει» όλους τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο, χάρη στον... Αλμέιδα

Νίκλας Ελίασον

i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Ο Ελίασον έχει «πληγώσει» όλους τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο, χάρη στον... Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 12:12 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 25.04.2024

Η δουλειά που έκανε ο Αλμέιδα με τον Ελίασον, έκανε τον Σουηδό μεσοεπιθετικό να σκοράρει πέντε γκολ στα φετινά ντέρμπι της ΑΕΚ και να έχει συμμετοχή συνολικά σε 20 τέρματα

Στην περυσινή σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε τα νταμπλ, ο Νίκλας Ελίασον ήταν από τους ποδοσφαιριστές που είχε σημαντική συνεισφορά. Άλλωστε οι εννέα ασίστ μόνο μικρός αριθμός δεν είναι. Και μάλιστα σε μια σεζόν που ο Ελίασον είχε μείνει για πάνω από τρεις μήνες εκτός δράσης με σπασμένο πόδι. Όμως ήταν και μια χρονιά, που ο Ματίας Αλμέιδα κατάλαβε πολύ καλά, ποιές είναι οι τεράστιες δυνατότητες του Σουηδού μεσοεπιθετικού.

Τεράστιε Αλμέιδα, τους έκανες ξανά όλους να πιστέψουν
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:30 - 25.04.2024

Τεράστιε Αλμέιδα, τους έκανες ξανά όλους να πιστέψουν

Στο πιο κρίσιμο ματς στην μάχη του φετινού τίτλου, ο Αλμέιδα έβαλε στο γήπεδο την καλύτερη εκδοχή της δικής του ΑΕΚ σίγουρα για φέτος, ίσως και στην διετία και τώρα όλα είναι στο χέρι της - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Κυρίως αυτό που διαπίστωσε ο Αργεντινός τεχνικός, ήταν πως τα τεχνικά... χαρακτηριστικά του Ελίασον, δεν είναι για τα... μηδέν γκολ που είχε στην περυσινή σεζόν. Δούλεψε πολύ με τον παίκτη πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Κυρίως αυτό που του ζητούσε σταθερά και επίμονα, είναι να αρχίσει να ψάχνει όλο και περισσότερο την εκτέλεση, εκτός από το να μοιράσει τελική πάσα. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Τα δυο γκολ που πέτυχε ο Ελίασον στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συμπλήρωσαν έναν κύκλο στον οποίο φέτος έχει "πληγώσει", όλους τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο. Έχει πετύχει το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην πρεμιέρα των Play Offs, ενώ έχει σκοράρει και στα δυο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο Ελίασον έφτασε αισίως τα οκτώ γκολ στην φετινή σεζόν. Κυρίως διότι πλέον ψάχνει πολύ την εκτέλεση. Όμως αν νομίζετε πως έχει παραμελήσει το μοίρασμα ασίστ, κάνετε μεγάλο λάθος. Συνολικά έχει 12 τελικές πάσες. Τρεις περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και υπάρχουν ακόμα τρία παιχνίδια. Ενώ συνολικά ο Ελίασον έχει συμμετοχή σε 20 γκολ της ΑΕΚ στη σεζόν. Κάτι που φυσικά έχει εκτοξεύσει και την μετοχή του, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.