«Ο Γιοβάνοβιτς προτάθηκε στη Μπεσίκτας»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

«Ο Γιοβάνοβιτς προτάθηκε στη Μπεσίκτας»

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:24 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 05.01.2024

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η διοίκηση της Μπεσίκτας έλαβε το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την τεχνική ηγεσία της.

H Μπεσίκτας δεν έχει προπονητή μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Ριζά Καλιμπάι και αναζητεί τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τον τουρκικό Τύπο, ο Ολλανδός Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ προβάλλει ως ο επικρατέστερος να αναλάβει.

Με τον Φαν Μπρόνκχορστ να ετοιμάζει βαλίτσες για την Κωνσταντινούπολη, στους Τούρκους παράγοντες φέρεται να προτάθηκε ένας εργαζόμενος μέχρι πρότινος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα δημοσιεύματα στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ο Σέρβος προπονητής τέθηκε υπόψη της διοίκησης της Μπεσίκτας για συνεργασία. Με το όνομα του να εξετάζεται για τη θέση.

Ο Γιοβάνοβιτς απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 26 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου και τον αντικατέστησε ο Φατίχ Τερίμ.

Βέβαια, ο τουρκικός Τύπος δεν γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει ομάδες μεσούσης της περιόδου, γιατί θα διαχειριστεί ένα ρόστερ που δεν έχει επιλέξει και δεν έχει κάνει την προετοιμασία.

Υπό αυτό το πρίσμα, μοιάζει απίθανο ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς να επιχείρησε να αναζητήσει δουλειά στη Μπεσίκτας σε αυτό το τάιμινγκ. Ειδικά μόλις λίγες μέρες μετά την ξαφνική αποχώρηση του από την Αθήνα, μάλλον ο Σέρβος θα αναζητήσει μία περίοδο ηρεμίας.