Ο Γκαλτιέ δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά από τις κατηγορίες για ρατσιστικές δηλώσεις

Κριστόφ Γκαλτιέ

i

Κριστόφ Γκαλτιέ/ ©Intime

Ο Γκαλτιέ δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά από τις κατηγορίες για ρατσιστικές δηλώσεις

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:43 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 13.04.2023

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστικές δηλώσεις, έχει λάβει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες μηνύματα στα social media απειλητικά για τη ζωή του.

Ο νυν προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, κατηγορήθηκε ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια για τους ποδοσφαιριστές του στη Νις τον Αύγουστο του 2021, λίγους μήνες δηλαδή, αφότου ανέλαβε κόουτς στην ομάδα της Νίκαιας. Μετά την αποκάλυψη που έκανε ο άλλοτε συνεργάτης του και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, ξέσπασε σάλος στη Γαλλία. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν από τη μεριά της ξεκινά τη δική της έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση γύρω από τις ρατσιστικές δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο προπονητής της. Ο γαλλικός σύλλογος θέλησε επίσης να καταστήσει σαφές ότι εδώ και καιρό συμμετέχει στον αγώνα κατά του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων και ότι συνεργάζεται για πολλά χρόνια με τις κύριες ενώσεις για αυτά τα θέματα. 

Σοβαρές κατηγορίες κατά του Γκαλτιέ: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους»
LIGUE 1

14:10 - 12.04.2023

Σοβαρές κατηγορίες κατά του Γκαλτιέ: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους»

Ο άλλοτε συνεργάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ στη Νις, και αθλητικός διευθυντής, Ζουλιέν Φουρνιέ, κατηγόρησε τον προπονητή της Παρί Παρί Σεν Ζερμέν, Κρίστοφ Γκαλτιέ για ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ έχει λάβει περισσότερα από 5.000 μηνύματα από το βράδυ της Τρίτης, μερικά από αυτά περιέχουν και απειλές θανάτου, μετά τα υποτιθέμενα ρατσιστικά σχόλιά του ενώ ήταν ακόμη προπονητής της Νις.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ενημερώθηκε από τον Κριστόφ Γκαλτιέ για την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά των «υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων» που έγιναν εναντίον του.