Ο καλύτερος φετινός Φεράρι
i

@intime

Ο καλύτερος φετινός Φεράρι

Αλέξης Σαββόπουλος 11:23 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 09.04.2024

Η μόλις δεύτερη συμμετοχή του αριστερού μπακ του Άρη σε ντέρμπι φέτος, συνοδεύτηκε και από την πιο γεμάτη εμφάνιση του.

Η φετινή παρουσία του Φεράρι είναι σαν καρδιογράφημα. Γεμάτη  από σκαμπανεβάσματα και  εμφανίσεις μια κρύο μια ζέστη. Αν και στην άτυπη μονομαχία με τον Ματαριτα για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ, βγήκε νικητής δίχως ουσιαστικά αντίπαλο, πότε μέσα στη σεζόν δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό στάνταρ απόδοσης.

Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι αρκετές φορές και κατά κόρον στα ντέρμπι, ο Άκης Μάντζιος προτιμά να χρησιμοποιεί τον Μοντόγια ως αριστερό μπακ με αντίθετο πόδι, λόγω της καλύτερης αμυντικής του συμπεριφοράς, παρότι συνειδητά χάνει στο επιθετικό κομμάτι. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν μόλις το δεύτερο φετινό ντέρμπι που ο Αργεντινός αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα (το άλλο ήταν η εντός εδρας ήττα από τον Ολυμπιακό) και με διαφορά η καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Αδιάκοπο τρέξιμο, αστείρευτες δυνάμεις, αμέτρητα ανεβάσματα και καλή ανασταλτική λειτουργία.

Ο 31χρονος παίκτης έδωσε πλάτος στην αριστερή πλευρά, πήρε πολλές διαγώνιες πάσες στην πλάτη του Βαγιαννίδη και πήρε πολλές επιθετικές ενέργειες. Μοναδικό ψεγάδι στην κατά τα αλλά καλή του εμφάνιση, οι ημιτελείς προσπάθειες. Η έλλειψη ποιότητας στις σέντρες του προς την περιοχή του Παναθηναϊκού και η αδυναμία να εκμεταλλευτεί τους παίκτες που πατούσαν περιοχή.  Η εμφάνιση του Φεράρι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει από το τεχνικό τιμ με αιχμή του δόρατος τον Αργεντινό ώστε να αποκτήσει ο Άρης και μια ακόμη πηγή απειλής στο επιθετικό του τρίτο.