Ο καπετάνιος Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες που οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή

Πανηγυρισμοί παικτών Παναθηναϊκού

i

©Intime

Ο καπετάνιος Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες που οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μπροστάρηδες τους Σπόραρ, Παλάσιος, Πέρεθ, Αϊτόρ, Μπρινιόλι και Ιωαννίδη έχει βάλει πλώρη για τον τίτλο, έπειτα από 13 χρόνια.

Το υπερωκεάνιο που λέγεται Παναθηναϊκός από το 2010 κι έπειτα είχε χάσει τον προορισμό του.

Το καλοκαίρι του 2021 ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος, πήρε την απόφαση να φέρει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, έναν έμπειρο, ικανό και σοβαρό προπονητή, ο οποίος είχε κάνει σπουδαίο έργο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά στην αραβική χερσόνησο δεν πέτυχε αυτό που ήθελε.

Η πρώτη σεζόν του Σέρβου τεχνικού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος εξασφάλισε τη συμμετοχή στα playoffs, ενώ ήταν μέσα στο κόλπο του Κυπέλλου. Κατέκτησε, λοιπόν, τον τίτλο, τον πρώτο μετά το 2014, στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και στο μίνι πρωτάθλημα το «τριφύλλι» έδειξε τη δυναμική του και σχετικά άνετα πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάλλιστα, με την πορεία που είχε θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη δεύτερη θέση.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με την αποτυχία της πρόκρισης σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά ο καλός καπετάνιος δεν ξέχασε τον προορισμό του. Από την πρώτη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή και για να το πετύχει αυτό έχει και αρκετούς μπροστάρηδες. Η ομάδα είναι συμπαγής, πειθαρχημένη τακτικά και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Σε αρκετά ματς μπορεί να μην είναι ελκυστική στο μάτι, αλλά η πείνα για να επιστρέψει στην κορυφή είναι τόσο μεγάλη εντός ομάδας, αλλά και στις τάξεις των οπαδών, που το θέαμα μοιραία περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ο Παναθηναϊκός εκτός του προπονητή του, έχει κι ένα εξαιρετικό πλήρωμα. Ασφαλώς και υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ, ωστόσο, οι παίκτες έχουν αντιληφθεί ποια πρέπει να είναι η θέση του «τριφυλλιού». Όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους, όμως, υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που σίγουρα ξεχωρίζουν.

Μπρινιόλι

Ο έμπειρος Ιταλός γκολκίπερ, παρά την έλευση του Λοντίγκιν, δεν έχασε την τρέχουσα σεζόν τη θέση του. Τα 12 γκολ παθητικό είναι και δικό του έργο. Ο Μπρινιόλι σε αρκετά ματς είχε σωτήριες επεμβάσεις, εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι σταθερός.

Σπόραρ

Ο Σλοβένος φορ δεν είναι «killer», ενδεχομένως για ορισμένους τα 3,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την απόκτησή του να είναι πολλά, αλλά τη δουλειά του σε αρκετά ματς την έχει κάνει. Στο ξεκίνημα είχε συνεισφορά στις νίκες με ΑΕΚ (κερδισμένο πέναλτι και γκολ), Ιωνικό (κερδισμένο πέναλτι), ΟΦΗ (κλείδωσε τη νίκη με το 0-2), ΠΑΟΚ (πήρε το πέναλτι για το 1-2). Πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Άρη και είχε το εύστοχο πέναλτι με τον Ολυμπιακό για το 1-1.

Στον δεύτερο γύρο υπέστη μία καθίζηση, ωστόσο, σημείωσε το γκολ της νίκης στα Γιάννινα. Στα playoffs ήταν ο μοιραίος με τον Βόλο, αλλά κόντρα στον Άρη πέτυχε ένα γκολ «χρυσάφι» και με τον Ολυμπιακό άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Αϊτόρ

Περιττό ν’ αναφερθεί ότι η ξέφρενη πορεία στον πρώτο γύρο οφείλεται στον Ισπανό εξτρέμ. Ο Αϊτόρ πέτυχε τα γκολ της νίκης με Ιωνικό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Είχε επίσης ασίστ στο 1-0 επί του Λεβαδειακού και το χατ τρικ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 3-0. Οκτώ γκολ μέχρι να τραυματιστεί. Μία απώλεια που έπαιξε ρόλο, αν μη τι άλλο, να χάσει ο Παναθηναϊκός και τη μεγάλη διαφορά.

Παλάσιος

Ο Αργεντινός δεδομένα θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Έχει έξι γκολ, πάντως κι ασφαλώς έπαιξε σημαντικό ρόλο κι αυτός. Γκολ νίκης με τον Άρη, σπουδαία εμφάνιση στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο. Άνοιξε επίσης το σκορ με τον ΟΦΗ εκτός έδρας και το ίδιο έκανε στη Λαμία.

Ιωαννίδης

Ο νεαρός φορ ήταν σε αρκετά ματς καθοριστικός, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ και το ντεφορμάρισμα του Σπόραρ. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε το γκολ της νίκης στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με τον Ατρόμητο εντός έδρας, ενώ είχε και το κερδισμένο πέναλτι με τον Ολυμπιακό για το 1-1.

Στον δεύτερο γύρο ήταν καθοριστικός στο ματς με τον Άρη (την ασίστ για το 1-1 του Μαντσίνι), με τον Ατρόμητο (άνοιξε το σκορ με γκολάρα), ενώ με τη Λαμία είχε επίσης την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Αυτοί είναι οι παίκτες που δεδομένα έχουν ξεχωρίσει. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την προσφορά του εγκεφάλου στη μεσαία γραμμή Πέρεθ, το πάθος του αρχηγού Κουρμπέλη και τις μεστές εμφανίσεις που έχουν κάνει στα περισσότερα ματς οι Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Τσέριν.