O Καρίμ Μπενζεμά είναι βάσει αριθμών ο πιο «καυτός» επιθετικός το 2023 - Τι κάνουν Χάαλαντ και Εμπαπέ

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo By Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

O Καρίμ Μπενζεμά είναι βάσει αριθμών ο πιο «καυτός» επιθετικός το 2023 - Τι κάνουν Χάαλαντ και Εμπαπέ

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει 17 γκολ και πέντε ασίστ ως τώρα στη χρονιά που διανύουμε σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα γκολ και ασίστ το 2023 στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το 2022 ο Καρίμ Μπενζεμά μετά από μία φανταστική χρονιά κράτησε στα χέρια του τη Χρυσή Μπάλα. Είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος επιθετικός αγκάλιασε στο συγκεκριμένο βραβείο. 

Ο 36χρονος στράικερ έχει μπει με φόρα και στο 2023 και έχει βάλει στόχο την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για δεύτερη σερί χρονιά. Στο έτος που διανύουμε ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο πιο «καυτός» επιθετικός στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος φορ των Μαδριλένων έχει βρει δίχτυα 17 φορές και έχει μοιράσει πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολουθεί, ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έχει σκοράρει 16 γκολ και έχει τέσσερις ασίστ. Ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους είναι στην τρίτη θέση με 10 γκολ και 8 ασίστ. Την τέταρτη θέση μοιράζονται ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Βίκτορ Όσιμεν έχοντας 15 γκολ και δύο ασίστ ο καθένας με την Μάντσεστερ Σίτι και την Νάπολι αντίστοιχα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στην έβδομη θέση με 11 γκολ και τρεις ασίστ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.