Ο Κέιν έπιασε τον Ρούνεϊ στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Premier League

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Ο Κέιν έπιασε τον Ρούνεϊ στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Premier League

Κώστας Τσιακλής 18:22 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 01.05.2023

Ο Χάρι Κέιν με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 208 στην καριέρα του στην Premier League και έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Παράλληλα πέτυχε κάτι που έκανε μόνο ο Άλαν Σίρερ.

Ο Χάρι Κέιν έγραψε εκ νέου ιστορία αφού με το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τη Λίβερπουλ (4-3) και έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Premier League με 208 τέρματα.

Ο επιθετικός της Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια και σέντρα του Ίβαν Πέρισιτς και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του απέναντι στη Λίβερπουλ και έφτασε σε έναν αριθμό ορόσημο για τον ίδιο αλλά και για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Κέιν πέτυχε το γκολ νούμερο 208 στην καριέρα του στην Premier League και έπιασε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της Premier League τον Γουέιν Ρούνεϊ. Αξίζει να σημειωθεί πως μάλιστα ο άσος της Τότεναμ έφτασε στη συγκεκριμένη επίδοση με 175 συμμετοχές λιγότερες (316) σε σχέση με τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (491). Πλέον ο Χάρι Κέιν βρίσκεται μόνο πίσω από τον Άλαν Σίρερ που έχει 260 τέρματα.

Ο Κέιν ξεκίνησε τη χρονιά με 183 γκολ στην Premier League και νωρίτερα φέτος είχε ξεπεράσει και τους Σέρχιο Αγκουέρο και Άντι Κόουλ που έχουν 184 και 187 τέρματα αντίστοιχα. Ο διεθνής Άγγλος έχει στη διάθεση του ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να ξεπεράσει από φέτος τον Γουέιν Ρούνεϊ και να μείνει μόνος του στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει 25 γκολ τη φετινή σεζόν και βρίσκεται μόνο πίσω από τον ασταμάτητο Έρλινγκ Χάαλαντ που έφτασε τα 34 τέρματα και συνεχίζει να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ωστόσο ο Κέιν έχει καταγραψει ακόμα ένα φοβερό στατιστικό αφού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που φτάνει τα 25+ τέρματα σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν στην Premier League. Ο άλλος είναι φυσικά ο Άλαν Σίρερ.

Το γκολ του Κέιν ωστόσο δεν συνοδεύτηκε και με νίκη της Τότεναμ αφού η ομάδα του ηττήθηκε με 4-3 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και ο Άγγλος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Στίβεν Φλέτσερ το 2012 που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς να κερδίσει.