Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «βασιλιάς» των ετήσιων κερδών από συμβόλαιο σε όλα τα σπορ
i

Ρονάλντο/©Twitter

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «βασιλιάς» των ετήσιων κερδών από συμβόλαιο σε όλα τα σπορ

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:20 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη για το 2022.

Ίσως η ανακοίνωση της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νάσρ να μην έγινε τυχαία πριν από την αλλαγή του χρόνου. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο η επιθυμία του Πορτογάλου σούπερ σταρ να περάσει στην πρώτη θέση της λίστας με τους αθλητές, που έχουν τα μεγαλύτερα κέρδη βάσει του συμβολαίου που έχουν υπογράψει με τις ομάδες τους. Τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που συμφώνησε να παίρνει ετησίως ο 37χρονος μεσοεπιθετικός από την Αλ Νασρ, τον ανέβασαν αυτομάτως στην κορυφή. Μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω με τα επίσημα στοιχεία, η διαφορά του από τους υπόλοιπους εκτοξεύτηκε. 

Δεύτερος στη λίστα δεν είναι ο Λιονέλ Μέσι αλλά ο τύπος που τον απείλησε μόλις είδε τον σούπερ σταρ της Αργεντινής να πατάει την σημαία του Μεξικού μετά το ματς των δύο ομάδων. Ο λόγος για τον 32χρονο Κανέλο Άλβαρες, τον πρωταθλητή πυγμαχίας στις κατηγορίες των ελαφρών βαρών, που τα ετήσια κέρδη του για το 2022 ανέρχονται στο ποσό των 79,8 εκατομμυρίων. 

Ο Κουν Αγουέρο έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μέσι μετά την απειλή του Άλβαρες. Ο Μεξικανός έδωσε άμεση απάντηση στον πρώην διεθνή επιθετικό της Αργεντινής και της Μάντσεστερ Σίτι. 

Τρίτος στη λίστα είναι αυτός που άναψε τη φωτιά. Ο GOAT Λιονέλ Μέσι. Με έσοδα 70,4 εκατομμύρια ευρώ. Τη Δευτέρα επιστρέφει στο Παρίσι και αναμένεται να αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Πάντως δύσκολα θα πιάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Νεϊμάρ. Ο διοργανωτής των πάρτι στη Βραζιλία, που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς της Παρί για «θέατρο». Τα δάκρυα για την αποτυχία της «σελεσάο» στο Μουντιάλ κράτησαν λίγο. Είναι λογικό όταν για το 2022 πήρε 65,7 εκατομμύρια ευρώ. Κλαίνε οι υπόλοιποι, όχι πλέον αυτός. Ωστόσο αξίζει να απολαύσουμε ξανά το πανέμορφο γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Κροατία. 

Φεύγουμε από το ποδόσφαιρο και περνάμε στο NFL. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Μάθιου Στάφορντ με 65,5 εκατομμύρια. Ο 34χρονος quarterback των περσινών πρωταθλητών Los Angeles Rams. Ο «στρατηγός» που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Super Bowl. 

Παραμένουμε στον ίδιο χώρο. Στην 6η θέση ακολουθεί ο Τζος Άλεν με 59,2 εκατομμύρια. Το νέο αστέρι του NFL. Ο 26χρονος quarterback των Buffalo Bills που είναι φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.  

Έβδομος στη λίστα είναι ο Τάιρον Φιούρι. Ο 34χρονος πυγμάχος με 56,4 εκατομμύρια. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των βαρέων βαρών. 

Όγδοος στην κατάταξη είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 53,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1. 

Ένατος είναι ο 39χρονος Άαρον Ρότζερς. Ο quarterback των Γκριν Μπέι Πέκερς έλαβε το 2022 53,5 εκατομμύρια, όσα και ο Χάμιλτον. Πρόσφατα είχε σκεφτεί να ολοκληρώσει την καριέρα του αλλά τα λεφτά είναι πολλά και στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει American Football για να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ρονάλντο.  

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο 27χρονος Ντεσόν Γουάτσον. Με 52 εκατομμύρια ευρώ. Ο quarterback των Cleveland Browns είναι το άτακτο παιδί του NFL. 22 γυναίκες μασέρ κατέθεσαν μηνύσεις και αγωγές εναντίον του μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Γουάτσον αρνήθηκε τις κατηγορίες. Στις 7 Απριλίου η Nike διέκοψε το συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Μετά από περίπου ένα χρόνο, στις 11 Μαρτίου του 2022, το δικαστήριο τον αθώωσε. Από την 1η Αυγούστου του 2022, όλες οι υποθέσεις εκτός από μία έχουν διευθετηθεί. 

Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, το NFL ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου του 2022, ότι ο Γουάτσον τιμωρείται για 11 αγώνες και παράλληλα τον κάλεσε να πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον μπήκε σε πρόγραμμα αξιολόγησης και θεραπείας για τη συμπεριφορά του. Τελικά το σκάνδαλο τον ευνόησε. Οι Houston Texans αποφάσισαν να τον ανταλλάξουν. Ο Γουάτσον πήγε πριν από λίγους μήνες στο Κλίβελαντ, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του NFL. 

Τα ποσά που διαβάσατε είναι αστρονομικά. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές είχαν επιπλέον κέρδη την τρέχουσα χρονιά από χορηγικές και άλλες εμπορικές συμφωνίες. Όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο τίναξε κυριολεκτικά την μπάνκα στις καθυστερήσεις...