Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Sportal: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας» (vid)

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Sportal

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Sportal: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 20:01 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 21.06.2023

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. μίλησε στην κάμερα του Sportal για τα εγκαίνια των δύο νέων ανοιχτών γηπέδων στα Πατήσια και τόνισε πως το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα.

Euroleague και Δήμος Αθηναίων, με τη βοήθεια και της ΒΚΤ, «ένωσαν» τις δυνάμεις τους το απόγευμα της Τρίτης και τα Πατήσια έγιναν μπασκετικό επίκεντρο. Η διοργάνωση της Βαρκελώνης ανακαίνισε δύο ανοιχτά γήπεδα στην περιοχή, με το κέντρο της πόλης να αποκτά ακόμα μια εστία αθλητισμού, κάτι που βοηθάει στην αναβάθμισή της σε όλα τα επίπεδα.

Ανάμεσα σε αυτούς που «υποδέχτηκαν» το έργο και συνέβαλαν ώστε να γίνει πράξη ήταν και ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το παρών στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στη σημασία δημιουργίας γηπέδων στην περιοχή, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να έχει τη δυνατότητα να αθληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Μπακογιάννης μίλησε στην κάμερα του Sportal για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την ανάπτυξη του αθλητισμού και την αξιοποίηση των ανοιχτών γηπέδων προς όφελος του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και στην «Διπλή Ανάπλαση», επισημαίνοντας πως το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα!

Αρχικά εξηγώντας τη σημασία του εγχειρήματος αυτού σε μια περιοχή του κέντρου της πόλης, όπως είναι τα Πατήσια, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Είναι μια κυψέλη πολιτισμού για την καθημερινότητα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τα παιδιά. Μια πόλη κρίνεται από το πόσο φιλική είναι για τα παιδιά. Και η αλήθεια είναι πως αν και έχουμε κάνει πολλά έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε. Θέλω να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στην Euroleague και στην ΒΚΤ. Είναι άλλο ένα παράδειγμα του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου". Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Το πλάνο του Δήμου είναι η αξιοποίηση ακόμα περισσότερων χώρων προς όφελος των πολιτών, κάτι που επεσήμανε και στα λόγια του ο Κώστας Μπακογιάννης. «Θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες. Από τα μικρά, τα λεγόμενα μικρά που στην πραγματικότητα είναι τα μεγάλα, 10 νέες παιδικές χαρές που κάνουμε κάθε χρόνο και συνεχίζουμε για να φτάσουμε στον στόχο μας να είμαστε 10 λεπτά περπάτημα από κάθε σπίτι. Όλα τα γήπεδα ανακαινίζονται και θα είναι έτοιμα μέχρι το φθινόπωρο, αλλά και γιατί να μην το πούμε κι αυτό, η "Διπλή Ανάπλαση". Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στον Βοτανικό, όπου ο Παναθηναϊκός θα στεγάσει το μέλλον του, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Λίγη υπομονή μέχρι το 2026. Το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας θα ανοίξει τις πόρτες του. Είναι σημαντικό για την Αθήνα, σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, σημαντικό για όλους μας».