«Ο Λινγκρ θέλει να παίξει στο εξωτερικό»

Όντρεϊ Λινγκρ / Slaviapraha.cz

i

Όντρεϊ Λινγκρ / Slaviapraha.cz

«Ο Λινγκρ θέλει να παίξει στο εξωτερικό»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:33 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 28.05.2023

Ο προπονητής της Σλάβια Πράγας δήλωσε προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο της μεταγραφής του Όντρεϊ Λινγκρ.

Η Σλάβια Πράγας ολοκλήρωσε το Σάββατο τις υποχρεώσεις της για το τσεχικό πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-0 της Σλοβάτσκο. Το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία, αφού η Σπάρτα είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια από την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Όντρεϊ Λινγκρ δεν άρχισε βασικός, όπως άλλωστε συνέβαινε στα Play Off της Τσεχίας. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε στο ματς στο 72ο λεπτό, με πολλούς να εκτιμούν πως πάτησε για τελευταία φορά το χορτάρι του Φορτούνα Αρένα.

Για την πιθανή αποχώρηση του Λινγκρ, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής, Γίντριχ Τριπσόφσκι. Ο προπονητής της Σλάβια Πράγας αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο παίκτης να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, χωρίς πάντως να αναφερθεί ειδικά στον Παναθηναϊκό.

- Ο Λινγκρ δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του. Εσείς προσωπικά είστε προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να αποχωρήσεις

«Φυσικά, το έχω στο μυαλό μου. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Πίτερ Ολαγίνκα φεύγει. Εάν τελικά φύγουν και οι δύο, θα χάσουμε το 30% των γκολ μας, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, παρόμοιο με αυτό που είχαμε δεχτεί πριν 1,5 χρόνο. Ο Λινγκρ μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, έχει φιλοδοξίες, θέλει να παίξει στο εξωτερικό, οπότε έχουμε στο μυαλό μας πως ίσως φύγει. 

Ξέρω ότι δεν σκέφτεται πως απλώς θα φύγει για κάποια ομάδα του εξωτερικού, αλλά εάν μία ομάδα τον δελεάσει, τότε μπορεί να συμβεί. Είναι ένα ενδεχόμενο που θα το συζητάμε μέχρι την τελευταία στιγμή, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Οι παίκτες οι οποίοι ξέρουν να κινούνται έξυπνα στην περιοχή των αντιπάλων, είναι οι πιο πολύτιμοι».