O Μάρκο Σίλβα έκανε επαγγελματία τον Τσιμίκα και τώρα τα λένε οι δυο τους στα γήπεδα της Premier League! (vid)

Μάρκο Σίλβα - Κώστας Τσιμίκας

i

© Screenshot

O Μάρκο Σίλβα έκανε επαγγελματία τον Τσιμίκα και τώρα τα λένε οι δυο τους στα γήπεδα της Premier League! (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:05 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Κώστας Τσιμίκας μετά την αναμέτρηση κόντρα στη Φούλαμ, έσπευσε να χαιρετήσει τον Μάρκο Σίλβα, τον προπονητή που τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την φανέλα του Ολυμπιακού το 2015.

Η Λίβερπουλ, χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Μο Σαλάχ στο 39’, πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» απέναντι στην Φούλαμ και κυνηγάει να μπει στην πρώτη τετράδα μετά το χθεσινό στραβοπάτημα της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπράιτον.

 Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που φέτος είναι αρκετά ανισόρροπη και απρόβλεπτη, βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος με 59 βαθμούς, μόλις τέσσερις μακριά απ’ την τέταρτη Γιουνάιτεντ. Με τέσσερις αγωνιστικές να παραμένουν ακόμα για την λήξη του πρωταθλήματος, οι «κόκκινοι» έχουν ένα φαινομενικά εύκολο πρόγραμμα, καθώς τα δύσκολα ματς τα έχουν εντός έδρας.

Μέσω της παρακάμερας απ’ την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Φούλαμ, ο φακός αποθανάτισε μια υπέροχη στιγμή ανάμεσα στον παίκτη των γηπεδούχων, Κώστα Τσιμίκα και τον πρώην προπονητή του, Μάρκο Σίλβα. 

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί όταν ο Πορτογάλος τεχνικός βρισκόταν στον Ολυμπιακό την σεζόν 2015-16 κι ο τότε 19χρονος αριστερός μπακ, είχε προωθηθεί απ’ τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Ο Τσιμίκας ο οποίος πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2020 για την Λίβερπουλ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», στις 28 Οκτωβρίου, σε έναν αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Πλατανιά.

Δείτε την αγκαλιά του Τσιμίκα με τον Μάρκο Σίλβα στο 11'18 του βίντεο.

 Αν και μετά δόθηκε δανεικός δύο συνεχόμενες χρονιές στην Έσμπιεργκ και στην Βίλεμ, όταν επέστρεψε ξανά στους Πειραιώτες πραγματοποίησε μία χρονιά όπου μοιραζόταν τα παιχνίδια με τον Λεονάρντο Κούτρη και μία όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος κάνοντας μια τρομερή πορεία σε Champions League και Europa League με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Με τον Ολυμπιακό μέτρησε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος, ενώ με την Λίβερπουλ προς το παρόν μετράει ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας, ένα Κύπελλο κι έναν χαμένο τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.