Ο Μαρτίνεθ του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έκοψε τον Βιλένα πέρυσι το καλοκαίρι από την Εσπανιόλ

Τόνι Βιλένα / rcdespanyol.com

i

Τόνι Βιλένα / rcdespanyol.com

Ο Μαρτίνεθ του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έκοψε τον Βιλένα πέρυσι το καλοκαίρι από την Εσπανιόλ

Sportal newsroom 12:17 - 11.07.2023

Ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού, είχε κοπεί από την Εσπανιόλ το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι Καταλανοί είχαν στον πάγκο τους τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε τη «βόμβα» με την απόκτηση του Βιλένα, από την Εσπανιόλ, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Ο 28χρονος μέσος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σαλερνιτάνα με τη μορφή δανεισμού από την Εσπανιόλ, πραγματοποιώντας συνολικά 33 συμμετοχές και σκοράροντας τέσσερα γκολ, έχοντας μια πολύ γεμάτη παρουσία στη Serie A, στην οποία η ιταλική ομάδα κατάφερε να σωθεί με σχετική άνεση. 

Ο Τόνι Βιλένα προέρχεται από τις Ακαδημίες της Φέγενορντ, το 2019 αποκτήθηκε από τη ρωσική Κράσνονταρ αντί 9 εκατ. ευρώ και τον Ιανουάριο του 2022 αποκτήθηκε από την Εσπανιόλ με τη μορφή δανεισμού και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, καταβάλλοντας 2,5 εκατ. ευρώ.

Οταν «κόπηκε» στην Εσπανιόλ

Οι Καταλανοί είχαν πειστεί από όσα είδαν στις 17 συμμετοχές του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021/22 στη La Liga, έτσι αποφάσισαν να τον εντάξουν μόνιμα στο ρόστερ τους το καλοκαίρι. «Απόφαση Ντιέγκο Μαρτίνεθ η μεταγραφή ή όχι του Βιλένα» είχαν γράψει τα ισπανικά Μέσα τότε. Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είχε αναλάβει τους «περικίτος» και κρίνοντας από την απόφαση να αποκτηθεί τελικά ο παίκτης, θα νόμιζε κανείς πως ο Ολλανδός θα έμενε για χρόνια στη γαλάζια μεριά της Βαρκελώνης.

Ωστόσο, μέσα Αυγούστου, ο Βιλένα αποτέλεσε παρελθόν! Στις 13 Ιουλίου είχε αγοραστεί από την Κράσνονταρ, στις 10 Αυγούστου πήγε δανεικός στην Ιταλία και στη Σαλερνιτάνα για το υπόλοιπο της σεζόν. «Δεν είναι αθλητικό το ζήτημα, είναι διαφορετικό, θα δούμε τι θα γίνει όταν επιλυθεί», είχε πει τότε ο Μαρτίνεθ δύο ημέρες προτού αποχωρήσει ο παίκτης. Ήδη από τα τέλη Ιουλίου είχαν προκύψει τα πρώτα ρεπορτάζ ότι ο Βιλένα δεν βρισκόταν, προς έκπληξη των Καταλανών, στα πλάνα του Ίβηρα. Κάπου εκεί λοιπόν ήρθε η Σαλερνιτάνα, με την οποία θα κατέγραφε, όπως συνήθιζε, μία ακόμη γεμάτη σεζόν.

Η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται σήμερα (11/07) το μεσημέρι περίπου στις 16:20, θα περάσει τα τελευταία ιατρικά τεστ και εν συνεχεία θα υπογράψει με το «τριφύλλι» το νέο του συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το 2027. 

Αγωνιστικά, ο 28χρονος δεν θα είναι έτοιμος για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League κι αυτό διότι ο Βιλένα προπονήθηκε για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι μόλις την προηγούμενη Τετάρτη (05/07).