Παναθηναϊκός: Ο στόπερ «έρχεται» με την ομάδα, το σπάνιο με τους σκόρερ και ο τυπικός Τσάβι Ρόκα

Τσάβι Ρόκα / Intime

i

Τσάβι Ρόκα / Intime

Παναθηναϊκός: Ο στόπερ «έρχεται» με την ομάδα, το σπάνιο με τους σκόρερ και ο τυπικός Τσάβι Ρόκα

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:42 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 11.07.2023

Το πέμπτο και τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους εναντίον της κυπριακής ΑΕΚ Λάρνακας, είχε τα δικά του… back-stage παρασκήνια.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας και έκλεισε νικηφόρα τα φιλικά που έδωσε στην Αυστρία. Οι «πράσινοι» δεν απέδωσαν καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ανέβασαν ταχύτητα μετά το 46’, σκόραραν τρία γκολ και πέτυχαν το 5Χ5 επί αυστριακού εδάφους. Βέβαια, όπως κάθε αναμέτρηση, εκτός από τη δράση στο χορτάρι, υπήρξαν ενδιαφέροντα γεγονότα στο περιθώριο και το Sportal τα καταγράφει.

* Επιστροφή στην Αθήνα σήμερα (10/7) για την αποστολή του Παναθηναϊκού, μετά από ένα δεκαπενθήμερο παραμονής στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Βέβαια, το που έχει μικρή σημασία για τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού το ζητούμενο είναι να φέρουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» τον στόπερ. Τα περιθώρια στένεψαν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η συμφωνία θα κλείσει στα επόμενα 24ώρα.

* Μπορεί να συνέβη σε φιλικό παιχνίδι, όμως κανένας δεν θυμάται πότε είχαν σκοράρει στο ίδιο ματς ο δεξιός και ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού. Με μία πρόχειρη… ανασκόπηση, αυτό που πέτυχαν ο Μλαντένοβιτς και ο Βαγιαννίδης εναντίον της ΑΕΚ Λάρνακας, δεν έχει προηγούμενο στο πρόσφατο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι πως τα στατιστικά του Μλαντένοβιτς, αλλά και το επιθετικό στυλ του Βαγιαννίδη, δείχνουν πως αυτό δεν ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, αλλά οι δύο πλάγιοι μπακ θα σκοράρουν πιο συχνά φέτος.

Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού / Intime ©Intime

* Ένας επιθετικός «τρέφεται» από τα γκολ και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είχε ανάγκη να σκοράρει, για να τονώσει την αυτοπεποίθηση του. Ο Σουηδός στράικερ χρίστηκε σκόρερ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ και απέδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την έφεση του στο σκοράρισμα. Ο Γερεμέγεφ είναι περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού, θεωρητικά αρχίζει τη σεζόν πίσω από τους Σπόραρ και Ιωαννίδη στην ιεραρχία, όμως εάν αποδειχτεί δεινός σκόρερ, τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τον επιβραβεύσει.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε κρύψει τον εκνευρισμό του που στο προηγούμενο φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ 1948, κάποιοι παίκτες του είχαν εμπλακεί σε… καυγάδες. Ο Σέρβος προέβη σε αυστηρές παρατηρήσεις στα αποδυτήρια και ζήτησε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Τουλάχιστον κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, το… φροντιστήριο έπιασε.

* Ο λόγος που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε βασικό τον Σιδερά δίπλα στον Μάγκνουσον, σχετίζεται με τα «κουτάκια» που έχει ο Σέρβος δίπλα στους στόπερ του. Ο αριστεροπόδαρος Φικάι είναι αναπληρωματικός του αριστεροπόδαρου Μάγκνουσον και ο δεξιοπόδαρος Σιδεράς, του δεξιοπόδαρου Σένκεφελντ. Οπότε, ανάλογα με τον απόντα, επιλέγεται ο αναπληρωτής!

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, αλλά ο Μαντσίνι απείλησε με το τετ-α-τετ του, εκμεταλλευόμενος μία λάθος πάσα στην άμυνα, την οποία έκλεψε προλαβαίνοντας τον αντίπαλο του. Όσο για το 3-0 από τον Γερεμέγεφ, ο Σουηδός παίρνει τη μπάλα από τον Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο να καταφέρνει ένα κλέψιμο με παρόμοιο τρόπο. Αποδίδουν τα μαθήματα πρέσινγκ του Γιοβάνοβιτς. 

* Τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ Λάρνακας είναι ο Τσάβι Ρόκα, πρώην τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός συνάντησε γνώριμα πρόσωπα στην αποστολή του Τριφυλλιού, όμως απέφυγε τα… πολλά-πολλά. Ακόμα και με τους παίκτες που έφερε εκείνος στο Κορωπί, ο Τσάβι περιορίστηκε σε χειραψίες, μερικές ερωτήσεις ευγένειας και σε ευχές για το μέλλον. Δεν έφυγε καλά από την Αθήνα ο Ρόκα και δεν το ξεχνάει.

* Αντίθετα, ο Φακούντο Σάντσες ήταν πιο διαχυτικός με τους πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό. Λογικό, αφού ο Φακούντο φορούσε τα πράσινα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ο Αργεντινός δεξιός μπακ είχε εναγκαλισμούς με αρκετούς στο Τριφύλλι και ήθελε να μάθει τα νεότερα απ’ όλους.

* Ο ατζέντης του Ιμάντ Φαράτζ τον είχε προτείνει στον Παναθηναϊκό στις αρχές Μαΐου. Αν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ που αξιώνει η ΑΕΚ Λάρνακας για τον Γαλλομαροκινό, εξαρχής ήταν αποτρεπτική παράμετρος για οποιοδήποτε ενδιαφέρον. Πάντως, όσοι είδαν τον 26χρονο εξτρέμ στο φιλικό των δύο ομάδων, πείστηκαν ότι δεν αξίζει τόσα χρήματα ο συγκεκριμένος παίκτης. Με την ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξε ο Φάνος Κατελάρης, ο οποίος έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό επί εποχής Νίκου Νταμπίζα.