Πρώην άσος της Άρσεναλ και της Μίλαν άφησε το ποδόσφαιρο και έγινε δισεκατομμυριούχος σε επιχείρηση με υποκατάστατο βενζίνης

Ματιέ Φλαμινί

i

© Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal images

Πρώην άσος της Άρσεναλ και της Μίλαν άφησε το ποδόσφαιρο και έγινε δισεκατομμυριούχος σε επιχείρηση με υποκατάστατο βενζίνης

Κώστας Τσιακλής 09:40 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 19.03.2023

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ, Ματιέ Φλαμινί, είναι συνιδρυτής στην εταιρεία GF Biochemichals και έχει γίνει δισεκατομμυριούχος.

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ, Ματιέ Φλαμινί, είναι δισεκατομμυριούχος καθώς είναι συνιδρυτής στην εταιρεία GF Biochemichals. Η εταιρεία αυτή ειδικεύεται στο να παράγει λεβουλινικό οξύ, το οποίο είναι ένα μόριο από φυτικά απόβλητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της βενζίνης και έχει αξία πάνω από 10 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έρευνα της Forbes το 2020.

Ο Φλαμινί μίλησε για την επιχειρηματική του εξέλιξη λέγοντας: «Ως παιδί είχα δύο πάθη: το ποδόσφαιρο και τη βιωσιμότητα. Μεγάλωσα στη Μασσαλία κοντά στη θάλασσα και γνώριζα τα περιβαλλοντικά ζητήματα γύρω από τα πλαστικά των ωκεανών και τη χημική ρύπανση από πολύ μικρή ηλικία. Δεν ξέραμε αν θα ήταν ενέργεια, χημική ή αστική ανακύκλωση και απλώς καταλήξαμε να συναντηθούμε με μια ομάδα επιστημόνων στο Μιλάνο και αρχίσαμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όταν ξεκίνησε την επιχείρηση, ο Φλαμινί αγωνιζόταν ακόμα στη Μίλαν ωστόσο αποφάσισε να μην πει κάτι στους συμπαίκτες του.

«Αναρωτιόμουν και δεν ήξερα σε ποια κατεύθυνση θα πήγαινε η επιχείρηση. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και είσαι σε μια συνάντηση που μιλάς για χημικά ή βιωσιμότητα, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση πάνω σου.

Οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να σε δοκιμάσουν και να δουν αν θα τα καταφέρεις, επειδή δεν είσαι επιχειρηματίας. Έπρεπε να αποδείξω στον εαυτό μου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην αίθουσα. Ήταν ενοχλητικό αυτό; Προφανώς μπορεί να είναι, αλλά το πήρα ως πρόκληση» δήλωσε χαρακτηριστικά για αυτό το γεγονός.

Τέλος ο Φλαμινί κατέχει το 60% της εταιρείας και χρίστηκε ως CEO, έτσι μίλησε για τον φόρτο εργασίας του και είπε: «Τώρα το ερώτημα είναι πότε δεν δουλεύω, όταν είσαι επιχειρηματίας πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και να μην μετράς τις ώρες. Δεν δουλεύω όταν κοιμάμαι, αλλά για τον υπόλοιπο χρόνο είμαι διαθέσιμος.

Αισθάνομαι ότι είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας της νεότερης γενιάς όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ που διαμορφώνει το μέλλον. Αν και στα 15 μου μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν ήμουν στον δρόμο παλεύοντας για το μέλλον μου».