Κάρικ, Τζέραντ και Λάμπαρντ ανάμεσα στους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Βιεϊρά

Κάρικ-Τζέραρντ-Λάμπαρντ

i

©BeFunky

Κάρικ, Τζέραντ και Λάμπαρντ ανάμεσα στους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Βιεϊρά

Κώστας Τσιακλής 13:01 - 18.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 18.03.2023

Η Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά τη απομάκρυνση του Πατρίκ Βιεϊρά, με τους Μάικολ Κάρικ, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ να είναι στη λίστα των υποψηφίων.

Ο Πατρίκ Βιεϊρά αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κρίσταλ Πάλας και ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής των «αετών». Μέσα στα ονόματα που ακούγονται βρίσκονται και θρύλοι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Ο λόγος είναι για τους Μάικολ Κάρικ, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ, αφού «κρέμασαν» τα παπούτσια τους αποφάσισαν να ασχοληθούν και με την προπονητκή.

Ο Κάρικ αρχικά ήταν βοηθός προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μίντλεσμπρο, εκεί όπου τα πάει εξαιρετικά. Ο Άγγλος ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο στα χαμηλά στρώματα της Τσάμπιονσιπ και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που παίρνει, έχει καταφέρει να ανεβάσει τη «Μπόρο» στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η περίπτωση του μοιάζει να είναι δύσκολη καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Από την άλλη, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ παραμένουν ακόμα άνεργοι, μετά την απόλυση τους από Άστον Βίλα και Έβερτον αντίστοιχα. Ο πρώτος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα Σκωτίας. Τα επιτεύγματα του τον έφεραν στην Premier League και συγκεκριμένα στον πάγκο της Άστον Βίλα, όμως δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας του Μπέρμιγχαμ και απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ με τη σειρά του ξεκίνησε από τον πάγκο της Ντέρμπι Κάουντι, με την οποία τα πήγε αρκετά καλά και οι επιδόσεις του τον έφεραν στο Λονδίνο και την αγαπημένη του Τσέλσι. Στην πρώτη του σεζόν τα πήγε περίφημα αφού χωρίς το δικαίωμα μεταγραφών κατάφερε να βάλει την ομάδα στην πρώτη τετράδα. Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε ούτε αυτός να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της διοίκησης.

Ο 44χρονος κόοουτς έμεινε χωρίς δουλειά για περίπου έναν χρόνο μέχρι που στις 31 Ιανουαρίου του 2022 ανακοινώθηκε από την Έβερτον. Πέρσι κατάφερε να σώσει τελικά τους «Toffees» από τον υποβιβασμό, όμως φέτος δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα και αποχώρησε.

Το πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Πατρίκ Βιεϊρά είναι πλέον ο Πάντι Μακάρθι, ο οποίος αποτελεί τον προπονητή της ομάδας κάτω των 21. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι και αυτός που θα παρατάξει την Κρίσταλ Πάλας στο παιχνίδι της Κυριακής (19/03, 16:00) κόντρα στην Αρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Έντονα έχει ακουστεί επίσης και το όνομα του Ρόι Χόντσον, που ήταν προπονητής της ομάδας για περίπου μια τετραετία (Σεπτέμβριο 2017-Ιούνιο 2021). Επιπλέον έχουν συνδεθεί με τη δουλειά και οι πρώην προπονητές των Σαουθάμπτον και Λιντς, Ραλφ Χάσενχιτλ και Τζέσι Μαρτς, οι οποίοι απολύθηκαν από τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Τέλος, στα ρεπορτάζ έχει αναφερθεί και το όνομα του Άγγελου Ποστέκογλου, που βρίσκεται εδώ και μια διετία στη Σέλτικ. Tο συμβόλαιο του πρώην τεχνικού της Παναχαϊκής με τους «κέλτες» εκπνέει τον ερχόμενο Μάιο και δεν αποκλείεται ο Ποστέκογλου να είναι θετικός στο να μετακομίσει στο «Σέλχαρστ Παρκ».