Ο Μωραΐτης στέρησε το τρίποντο στον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο φινάλε

Ο Μωραΐτης στέρησε το τρίποντο στον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο φινάλε

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:58 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 29.05.2024

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρέτισε τη Stoiximan Super League με ισοπαλία κόντρα στον Βόλο (1-1), για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playouts του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με γκολ του Μωραϊτη στο 89ο λεπτό, ο Βόλος πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον υποβιβασμένο εδώ και καιρό ΠΑΣ Γιάννινα, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League.

ΟΙ γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ροσέρο έκανε την κούρσα από τα δεξιά και το γύρισμα για τον Κύρκο, εκείνος πάσαρε για τον Κόντε, αλλά ο Ισπανός επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Πέντε λεπτά μετά οι Ηπειρώτες σπατάλησαν ακόμα μία τελική. Ο Κόντε έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, όμως το τελείωμά του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου, ενώ στο 18' ο ίδιος ανάγκασε τον Έλληνα τερματοφύλακα σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0.

Τελικά οι Ηπειρώτες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τζίμα. Στο 56ο λεπτό ο Ροσέρο έκανε μία ωραία κούρσα από τα δεξιά και σέντραρε για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος άνοιξε το σκορ με προβολή.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη έβγαλε αντίδραση και στο 70ο λεπτό σκόραρε, μετά από γύρισμα του Ασεχνούν και λάθος του Αθανασίου, που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο στο VAR. Στο 89ο λεπτό οι Θεσσαλοί κατάφεραν με κοντινή κεφαλιά του Μωραΐτη να αποδράσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα (Γεωργουλόπουλος, 4-2-3-1): Αθανασόπουλος - Πανάγου, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Κιάκος – Τζίνο (69’ Καραχάλιος), Λιάσος – Ροσέρο (82’ Ναούμης), Κύρκος (57’ Μπεγκάλα), Τζίμας (69’ Μίνα) – Κόντε (82’ Λεό)

Βόλος (Κόντης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος – Τάχατος (83’ Γκαρσία), Ασλανίδης (23’ Ράσιτς), Καλογερόπουλος, Κίτσος - Τσοκάνης, Μπαριέντος – Μύγας (67’ Άλχο), Μπερτόγλιο (67’ Ασεχνούν), Κόμπα – Μωραΐτης